Hjältar och monster på himlavalvet Ljudbok

4.4/5

Författare: Maj Samzelius

ljudbok

Introduktion

Hjältar och monster på himlavalvet skriven av Maj Samzelius är en extraordinär barnbok. Den är lärorik och tar både unga och äldre lyssnare till den magiska världen i det antika Grekland. Vi lär känna de mest intressanta myterna och de grekiska gudarna.

Maj Samzelius i Hjältar och monster på himlavalvet ljudbok gratis lär ut om de grekiska gudarnas panteon på ett ovanligt lättförståeligt sätt. Berättelserna är levande och spännande samt riktar sig framförallt till barn vilket gör dem ännu mer intressanta.

Vi får träffa Orfeus, se hur Perseus slåss med Medusa och hitta vägen ut från den läskiga labyrinten av minotaur. Det är svårt att hitta något bättre alternativ att lyssna på med de yngsta.

Hjältar och monster på himlavalvet: Handling

I Hjältar och monster på himlavalvet ljudbok lär vi känna tre barn och deras morbror Martin. En natt sitter de tillsammans ute och tittar på stjärnor. Det är då Martin börjar berätta för dem om vad som hände i antika grekiska myterna.

Baserat på stjärnorna berättar han om Perseus som kämpade med Medusa, Orfeus kärlekshistorien och den läskiga labyrinten med minotaur. Martins sätt att beskriva Pegasus och den elaka jägarjätten Orion är det som får barnen i Hjältar och monster på himlavalvet att lyssna på historien med vidöppna ögon. Och det var bara början.

Maj Samzelius fångade i Hjältar och monster på himlavalvet det som är mest intressant i de antika grekiska myterna och presenterar det på ett helt nytt, roligt och underhållande sätt. Allt det gör att Samzelius bok kan är ett bra pedagogiskt verktyg för föräldrar.

Boken ger lyssnaren en skiss över hur den grekiska panteonens struktur såg ut och väcker barns fantasi. Hjältar och monster på himlavalvet ger fler frågor och mystiska fakta som säkert kommer att väcka intresse och göra att den unga lyssnaren vill gräva djupare i ämnet.

Det händer ibland att vissa gamla gudasagor är råa och hemska, men det är inte fallet. Språket som används är lätt att förstå och barnvänligt. Författaren riktade helt enkelt boken till barn.

Hjältar och monster på himlavalvet väcker också intresse för konstellationerna och stjärnorna. Det ger perspektivet som ibland kan vara svårt att förklara för barn.

Det är även bra att använda sig av Hjältar och monster på himlavalvet ljudbok gratis som utgångspunkt för moraliska diskussioner och förklara vad som är viktigt i livet.

Om författaren: Maj Samzelius

Maj Gunnel Samzelius var född den 17 maj 1917 i Lepzig och död den 31 augusti 2015 i Stockholm. Hon var en svensk författare, pedagog och regissör inom radion.

Samezlius framstående verk är utan tvekan Hjältar och monster på himlavalvet, men hon har till och med skrivit flera böcker som baseras på mytologi.

Författaren var dotter till Gustaf Nordensvan, konstruktör i Tyskland och USA.

Hennes skrivtalang som hon använde för barnböcker väckte fantasi hos många barn. Det är många generationer som växte upp bland Majs berättelser. Böckerna som hon har skrivit är tidlösa. De omarbetas för att hålla språket lättförståeligt för ungar, men dess innehållet kvarstår lika engagerande som i den första utgåvan.