reklamlänk

Himmel över Alaska Ljudbok

4.4/5

Författare: Kristin Hannah

ljudbok

Introduktion

Himmel över Alaska är en vacker samtidsroman skriven av Kristin Hannah. Hennes blandning av världens vackraste naturbeskrivningar, komplicerade relationer och utmanande plats skapar en helt oförglömlig historia.

Man ska understryka att Himmel över Alaska är relativt lång roman. Dess längd är nästan 500 sidor som avspeglas i längden av ljudboken som överstiger sjutton timmar.

Uppläsaren i Himmel över Alaska är Anja Lundqvist som specialiserar sig i samtidsromaner. På sitt konto har hon sådana ljudböcker som Min bästa väns pojkvän, Den glömda kokboken eller Dejta aldrig på en onsdag men också flera andra. Hennes inläsning och översättningen av Camilla Jacobsson är en riktigt explosiv blandning.

Himmel över Alaska: Handling

Himmel över Alaska är en vacker skildring av komplicerade relationer mellan människor. I bakgrunden av Himmel över Alaska ljudbok få vi vara vittnen av den imponerande naturen. Kristin har en riktig talang för levande beskrivningar och djupa karaktärer med nästan riktiga personligheter. När man lyssnar på Himmel över Alaska ljudbok gratis och hennes olika verk har man en känsla att de pågående handlingar hände på riktigt.

Det är viktigt att understryka att Kristin tillbringar otroligt mycket tid för varje del av Himmel över Alaska ljudbok. Innan hon hoppade in till huvudhandlingen i Himmel över Alaska ljudbok gratis får vi lära känna alla de viktiga karaktärerna och lyssna om naturen i Alaska.

Allt det gör det väldigt enkelt att föreställa sig alla de ytterligare pågående handlingar och skapar en fantastisk bakgrund till huvudhandlingen. Man har nämligen en känsla att hon inte rusar genom boken för att dela av sig me det viktigaste saker utan tar tid för att lägga märke till varje del av boken.

Huvudhandlingen i sin tur berättar om Leni och hennes impulsive pappa som bestämde att han ska flytta sig tillsammans med sin familj till Alaska. Han vill på ett sätt att börja sitt liv på nytt för att få ordning på allt som inte fungerade hittills.

Framför Leni står det stora prövningar. Tillsammans med henne ska vi lära oss vad egentligen betyder kärlek, relation och familj. Trots att första tiden i den arvode stugan verkade lovande allt blir värre och värre när vintern kommer.

Vad är det som orsakade att familjen av Leni bestämde sig att bosätta sig i Alaska? Vad är det för mörka tider som gör att Alaska inte kan vara det bästa lösningen? Svaren finns i Himmel över Alaska ljudbok.

Om författaren: Kristin Hannah

Kristin Hannah är en amerikansk författare föddes i September 1960 i Kalifornien. Hon specialiserar sig i skönlitteratur och har en rad fantastiska samtidsromaner på sitt konto. Några av de allra viktigaste är Himmel över Alaska, Viskar ditt namn, Som rosor i december, Vad som än händer eller Fjärran stränder.

Hennes författarkarriär påbörjade med boken A Handful of Heaven publicerat 1991 och den första boken översatta till svenska var Mitt liv i dina händer. Dess originella version heter Home Again och blev publicerat 1996. Kristin är verksam sedan dess fram till idag. Tre av hennes finaste böcker, Home Front, The Nightingale och The Great Alone har till och med filmatiserats. Netflix har köpt rättigheter till Firefly Lane och boken har filmatiserats år 2021.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk