Helvetet inifrån Ljudbok

4.6/5

Författare: Lasse Wierup och Daniel Olsson

ljudbok

Introduktion

Helvetet inifrån: Femton år i Sveriges största brottsorganisation är en otroligt spännande roman skriven av författarparet Lasse Wierup och Daniel Olsson. Författarna visar lyssnaren på ett intressant och lättförståeligt sätt hur några av största brottsorganisationer ser ut inifrån.

Boken sammanfattar minnen och berättelser av Michael „Mega” Johannesen från Göteborg, hans fru samt några ytterligare medlemmar som ville kvarstå anonyma. Lyssnare kan förstå lite bättre hur strukturen i brottsorganisation fungerar, hur man blir med i maffia samt vilka som konsekvenser som gäller om man sviker sina gängkompisar.

Författarparet är känd av några klassiker som Svensk Maffia eller Infiltratören. De har mycket erfarenhet med att skapa stämning och spänning samt hålla den hela vägen genom boken. Tack vare sina unika berättelser, är Helvetet inifrån engagerande och fängslande själv om man inte är intresserat av ämnet.

Helvetet inifrån: Handling

Boken Helvetet inifrån fokuserar på minnen och berättelser av Michael „Mega” Johannesen från Göteborg. Han var en medlem i en av de största svenska MC gängar i 15 år. Han har gått in polisens skyddsprogram och startade ett nytt liv på sina egna villkor. Nu delar han med författarna sina tankar och minnen. Han berättar om alla förfärliga, skrämmande och ibland roliga saker som han gjorde eller har sett på egna ögon.

Johannesens berättelser är fullspäckade av emotioner och väcker extrema känslor hos lyssnare. Man kan förstå mycket bättre varför kriminella organisationer är farliga och deras medlemmar i de flesta fall ostraffade. Författarna har intervjuat Johannesen och hans fru Ebba över 400 timmar för att dra ut av dem varje viktig detalj som skulle kunna skapa mer kompletterad bild.

Det är första gång någonsin då myten om Hells Angels MC blir så konfronterade med verkligheten. Michael svarar ärlig på alla frågor samt kryddar till varje berättelse med detaljer som han kommer ihåg med.

Han berättar hur perspektiv på den kriminella organisationen som han var medlem av har ändrat över år. Helvetet inifrån ljudbok gratis gör att man besöker ställen och stöttar på människor som man aldrig i livet hade velat göra i verkligheten. Man inser att medlemmarnas gränser flyttas gradvis på ett skrämmande och oförutsägbart sätt. En dag är man vän med någon, den andra dagen blir personen dömd till döden av gängens styrelse.

Utan tvekan saker som Helvetet inifrån ljudbok gratis pratar om är skrämmande för de flesta lyssnare. Att sådana saker händer rätt framför våra egna ögon gör Johannesens bekännelser själv mer fascinerande. Författarna klarade att fånga i Helvetet inifrån allt som behövs för att skapa sin egen åsikt om MC gängar.

Om författaren: Lasse Wierup och Daniel Olsson

Lasse Wierup är en svensk författare och journalist med stor erfarenhet som kriminalreporter. Han föddes den 25 juni 1971 i Röstånga. Wierup fick berömmelse efter sin första bok Svensk maffia som han gav ut tillsammans med sin skolkamrat, Matti Larsson.

Sedan dess har han skrivit 6 ytterligare böcker som handlar om maffior, brottslighet och generellt rör sig i kriminell genre. Helvetet inifrån ljudbok är en av de mest populära. Lasse är känd av att han inte är rädd för att intervjua farliga brottslingar. När han bara kan, samlar han information öga mot öga från de farligaste representanter av maffior, gängar och andra kriminella organisationer.

Daniel Olsson är också en svensk författare. Han är särskilt bra känd tack vare stor succé av boken Helvetet inifrån: femton år i Sveriges största brottsorganisation.