Grottbjörnens folk Ljudbok

4.4/5

Författare: Jean Marie Auel

ljudbok

Introduktion

Grottbjörnens folk är titeln av den första av sex böcker i romanserien skriven av Jean Marie Auel. Den beskriver livet i ett förhistoriskt samhälle. Handlingen äger rum under istiden i Europa. Detta hände mellan 25 000 och 35 000 år sedan. Böckerna ingår i fantasygenren.

Boken Grottbjörnens folk behandlas också ofta som en historisk roman. Hela serien berättar historien om flickan Ayla. Författaren tar oss på en resa och fördjupar oss i hennes liv.

Jean Marie Auel förberedde sig till boken genom lång och grundlig sökning efter information om förhistorisk tid. Tack vare detta kan vi flytta tillbaka i tiden och se hur dåtidens vardag såg ut. Boken låter oss lära oss mer om våra förfäders förflutna, som vi fortfarande inte vet särskilt mycket om.

Grottbjörnens folk: Handling

Serien om Grottbjörnens folk består av följande böcker: Grottbjörnens folk, Hästarnas dal, Mammutjägarna, Stäppvandringen, Nionde grottan och De målade grottornas land. Varenda av de har uppnått en stor succé.

Hela serien berättar om liv av lilla cromagnon-flickan Ayla. Vid hjälp av Ayla förklarar författaren hur neandertalares liv såg ut då för tiden. Den första boken i serien, Grottbjörnens folk ljudbok gratis berättar om hur Ayla blir föräldralös. Hon stötte på en grupp av neandertalare som tog hand om henne. Slutligen blir hon adopterad av klanens schaman som heter Mog-ur och hennes syster, medicinkvinnan.

Neandertalare kallade sig själva Grottbjörnens folk eftersom de trodde att gröttbjörnens ande är den viktigaste anden i hela världen.

Ayla ser helt annorlunda ut än resten av klanmedlemmarna. Hon har blå ögon och vit hud. I början vill ingen lita på henne. På grund av sitt vackra utseende vill stammen att hon ska bli hövdings sons kvinna. En vacker flicka motsätter sig. Det gör bara att hon blir våldtagen av klanledarens son för att straffas. Tyvärr blir hon gravid och föder honom en bastard.

Snart efter det en ny klanledare tog över makten. På grund av hans initiativ blir Ayla utstött ur klanen. Det gör att hon bestämmer sig att hitta andra lika sig, det vill säga cromagnon-människorna. ifrån denna punkt börjar den andra delen av serien, „Hästarnas dal”.

Grottbjörnens folk ljudbok är ett otroligt intressant förslag för alla som gillar goda romaner. Oavsett om man har intresse i stenåldern är det ett mycket lärorikt och intressant lyssnande. Det är svårt att hitta mer fängslande berättelse än Grottbjörnens folk.

Om författaren: Jean Marie Auel

Jean Marie Auel föddes den 18 februari 1936 i Chicago. Hon är en amerikansk författar framför allt känd tack vare serien om Ayla och Grottbjörnens folk ljudbok gratis. Auel utbildades vid University of Portland.

I privatliv har hon fem barn med sin man Ray Bernard Auel.

Under sitt liv har hon arbetat på olika platser. 1977 började hon samla in material som behövdes för att skriva serien om den förhistoriska tiden. Hon har alltid varit intresserad av mänsklighetens historia vid den tiden.

Hittills har hon skrivit 6 böcker varav alla har blivit en stor succé. Hennes utmärksamma böcker har sålts i flermiljoner exemplar och har översatts till 28 språk.