Glöm mig Ljudbok

4.4/5

Författare: Alex Schulman

ljudbok

Introduktion

Glöm mig är en psykologisk bok skriven av Alex Schulman. Den har nominerats till årets bok 2016.

I Glöm mig ljudbok gratis berättar författaren om relation med sin mor, hennes problem med alkohol. Tillbakablickar till Schulmans barndom och förhållanden Alex och hans mor gör att lyssnaren får gåshud.

Det är en förfärlig berättelse om hur alkohol kan förstöra livet av människor omkring. Ibland är det svart att veta vad man ska göra och det är en situation som är en av dem. Inget är självklart, men det är svårt att inte älska människan som gjorde att man finns. Så är i detta fallet också. Alex försöker att övertala sin mor till avvänjningsklinik.

Boken Glöm mig visar det desperata strävan efter försoning med sin mor. Trots att det inte är enkelt får vi en skildring av hur författaren försökte att reparera relationen.

Glöm mig: Handling

Glöm mig är en extraordinär bok baserat på författarnas känslor, hans egna upplevelser och problem som han stötte på. Han beskriver de hemska sakerna han gick igenom både när han var yngre och nu när han är vuxen. I början får lyssnaren en bild av problemen som han som barn och nu som vuxen måste ta itu med.

En underström av sorg går igenom hela historien. Ibland är det svårt att hantera och förstå sig på elakheter som han drabbades av. Det är klart från första minuter att Schulman mår dåligt om hur sakerna ser ut nu och han vill ta tillbaka sin älskade mamma. Det här är helt klart en svår uppgift för att få någon ur missbruk, men vem som skulle man hjälpa om inte sin egen mamma?

Tack vare Glöm mig ljudbok kan vi lära oss hur det är att leva med en alkoholiserad familjemedlem utan att själva behöva uppleva detsamma. Schulmans bok visar hur förstörande alkohol kan vara när man missbrukar den. Den visar också hur naturlig och djup förankrad är viljan att skydda dem vi älskar. Oavsett vad
Schulmans bok visar hur förstörande alkohol är för alla i personens omgivning är för dem men också hur naturligt det är att skydda dem vi älskar. Oavsett omständigheterna.

Slutligen, när vi når kulminationspunkten händer oväntade saker. Historien är rörande och välskriven. Den håller sig ihop och är skriven på ett enkelt, men ändå autentiskt och fängslande sätt.
Glöm mig ljudbok gratis kan också vara en extremt användbar kunskap för dem som också kämpar med liknande problem i familjen. Den visar att det alltid finns någon som kan hjälpa till.

Om författaren: Alex Schulman

Alex Schulman är en svensk radioproducent och kolumnist, men framför allt författare. Han föddes den 17 februari 1976 i Skåne. Han är också grundare till sajten stureplan.se.

Man kan känna igen honom från podden Alex & Sigges podcast som han startade med Sigge Eklund 2012. Snabbt har den blitt väldigt populär tack vare deras intressanta personligheter.

Hittills har Schulman skrivit 9 böcker, men den allra mest populära och framgångsrika är utan tvekan „Glöm mig”. Boken har blivit otroligt populär över världen. Det gjorde att Schulman tilldelades priset Årets bok 2017 för Glöm mig.

Hans bloggning karriär började 2006 när han skrev om sig själv. Bloggens namn var ”Att vara Alex Schulman”. Snart har den blivit en av de mest populära bloggar i Sverige med ungefär 285000 besökande läsare varje vecka.