reklamlänk

Ghostwriter Ljudbok

4/5

Författare: Steffen Jacobsen

ljudbok

Introduktion

Ghostwriter ljudbok är den femte boken om det omaka och osannolika paret exklusiva privatdetektiven Michael Sander och polisinspektör Lene Jensen. I denna fristående del av den danska spänningsförfattaren Steffen Jacobsen hittas direktören för en stor läkemedelsfirma död på en parkeringsplats. Även ghostwritern som hållit på att skriva direktörens skälvbiograf hittas liggande i en blodpöl.

Fallet hamnar på Lene Jensens bord samtidigt som Michael Sander utreder ett nätverk av brottslighet. Fallen blir ihopkopplade och snart behöver Sander och Jensen komma över sina stridigheter och arbeta tillsammans. Ghostwriter ljudbok gratis läses upp av Katarina Ewerlöf. Ljudbokens längd är 9 timmar och 27 minuter lång. Boken översattes av Anna Gilham.

Ghostwriter: Handling

Ghostwriter ljudbok är den femte fristående delen av bokserien om polisen Lene Jensen och den exklusiva privatdetektiven Michael Sander. De udda paret har en komplicerad relation, av många orsaker, som försvårar deras samarbete.

Ghostwriter ljudbok gratis börjar när den danska ledande läkemedelsfirmans kände direktör hittas död i sin bil. Bilen är parkerad på en parkeringsplats. Strax intill ligger hans anställda i sitt eget blod. Den anställda var en Ghostwriter som direktören anlitat för att skriva ner sin självbiografi.

Polisinspektör Lene Jensen får fallet på sitt bord. Det visar sig bli ett mycket svårt fall, allra minst känslomässigt när Jensen hittar kopplingar med fallet och hennes privatliv. Dessa kopplingar hade Jensen aldrig kunnat ana sig till och hennes värld splittras.

Ghostwriter ljudbok beskriver hur privatdetektiven Michael Sanders samtidigt utreder ett fall som drar honom i livsfara. Han blir inkopplat i ett nätverk av internationell brottslighet där det förekommer både kliniska likvideringar och andra moraliskt tvivelaktiga arbetssätt förekommer.

Snart visar det sig att Jensen och Sanders än en gång behöver samarbeta kring de respektive fallen som verkar vara ihopkopplade med varandra. Det visar sig nämligen att en dagbok med anteckningar från några avgörande dagar i Etiopiska djungeln kommer att vara lösningen på faller, om Jensen och Sanders klarar av att jobba tillsammans. Det finns inte mycket tid och det omaka paret behöver skynda på arbetet för att lösa fallet. 

Steffen Jacobsens populära och omaka par tar med sina läsare på en spännande resa genom olika miljöer och konfliktfyllda relationer. En mycket bra bok med spännande intrig och inte minst intressanta personligheter.

Om författaren: Steffen Jacobsen

Steffen Jacobsen föddes år 1956 i Danmark men han har både arbetat och bott stora delar av sitt vuxna liv i norra Norge samt på Grönland. Han är utbildad ortopedisk kirurg men han fungerar också som debattör och författare. Jacobsen har varit aktiv skribent och har skrivit många vetenskapliga artiklar.

Han debuterade som kriminalförfattare år 2008 med boken Passanger. Han fick dock sitt stora genombrott som författare med den första boken om Lene Jensen och Michael Sander, Trofé år 2013. Idag är Jacobsen en av de mest kända spänningsförfattarna i Danmark. Han arbetar fortfarande som ortopedisk kirurg och lever numera i Danmark.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk