Game of Thrones Ljudbok

4.7/5

Författare: George R. R. Martin

ljudbok

Introduktion

Game of Thrones skriven av George R. R. Martin är en av världens mest populära bokserier. Den har blivit ett enormt fenomen i litteratur. Game of Thrones ljudbok har hittat sina beundrare runt hela världen.

Game of Thrones ljudbok gratis har även blivit filmatiserat av HBO som i sin tid var en av världens mest populära TV serien. Författarens ovanliga stil, beskrivningar samt realistiska karaktärer och händelser gör att Game of Thrones ska inte hoppas över.

Game of Thrones ljudbok är ett perfekt förslag för alla som tycker om fantasi. George R. R. Martin såg till att ta lyssnaren på en resa full av emotioner och intressanta kopplingar mellan husen och deras väg till makten. Hela historien är så noggrant skriven att det är svårt att tro att den är påhittad.

Game of Thrones: Handling

Game of Thrones (eller rättare sagt sagan om is och eld) är en serie som berättar en historia av några familjer(husen) vars varenda vill på ett eller annat sätt få regera över De Sju Konungarikena. Utan tvekan är det ett bra förslag för alla fantasiälskare. Ibland känns det som en medeltida politisk historia full av förräderi och krig som bara kryddar detta universum.

Varje av Game of Thrones ljudbok är uppdelat i avsnitt som begränsar lyssnarens synpunkt till en av huvudkaraktärerna. Tack vare denna behandling kunde man avslöja en karaktärs hemligheter och försöka förstå hur de kan påverka huvudhistorien.

Martins universum är välutvecklad och karakteriserar sig med en episk historia som är både engagerande och mycket intressant att följa. Man blir fascinerad av olika synpunkterna som blir presenterade av författaren. Huvudhandlingen är mycket komplex och bred. Ibland är det lite svårt att komma ihåg kopplingar mellan husen och enskilda karaktärer.

Game of Thrones bryter stereotyperna i litteratur. Författaren är inte alls rädd för att berätta historien på ett kontroversiellt sätt. Den blir själv mer intressant när man inser att det aldrig är tydligt vem som kommer att få makten över De Sju Konungarikena som Game of Thrones ljudbok gratis handlar om.

Rätt efter de första kapitlen ser man att George R. R. Martin tillbringade mycket tid för att skapa en ensamstående bild av varje karaktär. De är välutvecklade och deras trådar håller sig ihop. På samma gång är de beskrivna objektivt så att man kan själv bestämma om man tycker om dem eller ej.

Bakgrund av varje familj blir infört på ett intressant sätt så man hoppar över tråkiga beskrivningar som andra fantasiförfattare har tendens till.

Om författaren: George R. R. Martin

George R. R. Martin föddes 1948 i USA. Han är världens runt känd romanförfattare tack vare sin bokserie ”Sagan om is och eld”. I 2005 har The Times kallat honom för ”amerikansk Tolkien”. Hans mest populärt verk har filmatiserats av HBO under namn „Game of Thrones” och har blivit ett fenomen älskad och följt av hela världen.

Hans böcker och andra verk har vunnit över 40 priser sedan 1975. Martins skrivstil och kunskap gjorde att han har jobbat som editor och författare. Han har till och med varit en konsult för några filmer. Han hjälpte med att rätta till manusen, skrivit dem själv och jobbade som producent.

George R. R. Martin är känd av att han behöver mycket tid för att skriva nya böcker i sina bokserier som han ofta kritiseras för.