reklamlänk

Führerns barnmorska Ljudbok

4.2/5

Författare: Mandy Robotham

ljudbok

Introduktion

Führerns barnmorska är en skrämmande bok skriven av Mandy Robotham. Dess ljudbok version är uppläst av Lo Kauppi. Boken publicerades 2020 och sedan dess har den fått otroligt många goda recensioner.

Den förklarar hur världen såg ut under andra världskrigets tid. I Führerns barnmorska kan man hitta massa existentiella, otroligt svåra frågor och dilemma som människor var tvungna att välja mellan. Boken är både skrämmande och värdefull, men också lärorik för de generationer som inte hade med kriget att göra. Det är viktigt att påminna ungarna att historien gillar att upprepa sig.

Därför är det viktigt att göra människor medvetna om konsekvenserna av vissa handlingar. Man borde alltid ifrågasätta det som de flesta människor följer utan att tänka. En sådan stark, vacker och ögonöppnande roman är inte något man har chans att lyssna till varje dag.

Führerns barnmorska: Handling

Führerns barnmorska ljudbok gratis är ett framstående exempel att lärorika böcker inte behöver vara tråkiga. Den är fullspäckad med livs dilemma, massa fantastiska, men sorgliga berättelser och ögonöppnande fakta.

Boken Führerns barnmorska handlar huvudsakligen om Anke Hoff som arresteras och sätts koncentrationsläger eftersom hon försökte att hjälpa en judisk kvinna. Historien börjar med att hon blev straffad för något som inte ens borde behövas hända. Lyssnare av Führerns barnmorska ljudbok får följa Anke i koncentrationsläger. Vi är vittnen till hur hon hjälper till de gravida kvinnor och blir mödrarnas sista hopp.

En situation som vanligtvis gör att man gråter av lycka är helt annorlunda där nazisterna glömde vad mänskligheten betyder. Hon var så bra på det hon gjorde att ryktet spred sig snabbt och nådde Hitler, titelns führern. Snart därefter Gestapo tog henne ut koncentrationslägren och transporterade till Eva Braun som glömde sig i bergen. Det var då hon fick veta att führern väntar en arvinge och hon ska ansvara för Eva.

Hon hade mycket på sig själv. En av mest farliga och riskabla uppdrag i hennes liv gjorde att hon aldrig var så trött förut. Det värsta var att hon började ha känslor för SS-officeren som fick i uppdrag att övervaka henne.

Trots att Führerns barnmorska ljudbok gratis är Mandy Robothams debutbok har den fått otroligt goda recensioner av kritiker från alla världens hörn. Författaren har sett till att alla fakta ska vara så likt verkligheten som det är möjligt och klarar att balansera mellan beskrivningar och aktion på ett riktigt flexibelt sätt.

Det finns många som påstår att Führerns barnmorska borde läsas av alla ungdomar för att visa de hur världen såg ut under Andra världskriget. Lo Kauppis uppläsning bara hjälpte till att fördjupa sig i berättelsen.

Om författaren: Mandy Robotham

Mandy Robotham är en stort begåvad och framgångsrik författare. Innan hon publicerade sin första bok hade hon varit en journalist som i tillägg omskolade sig till barnmorska. Denna passion har stannat med henne till idag som påverkar hennes böcker starkt.

Hon debuterade med romanen Führerns barnmorska som snabbt blev en internationell succe. Boken har fått otroligt många goda recensioner och Mandy uppmuntras att fortsätta skriva nya romaner.

Tack vare masterexamen i kreativt skrivande från Oxford Brookes University, sin talang och ett intressant ämne ligger hennes bok på USA Today Bästsäljarlistan.

I sina böcker framkallar hon känslor som kärlek och hat samt sätter i kontrast födelse med död och allt emellan. Hennes spännande skrivstil bara gör boken till ett riktigt mästerverk.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk