reklamlänk

Förortssnuten Ljudbok

4/5

Författare: Hanif Azizi & Markus Lutteman

ljudbok

Introduktion

Förortssnuten är en verklighetsbaserad bok om Hanif Azizi skriven av Markus Lutteman. Den var publicerad den första gången i april 2021.

I Förortssnuten ljudbok gratis hittar vi bland annat berättelser om flykt, radikalisering, men också hur adaptering till den svenska samhället ser ut på riktigt. Ljudboken är fullspäckad med starka känslor och vackra historier om vänskap.

Den är otroligt ögonöppnande, välskriven som gjorde att Hanif Azizi som också bokens uppläsare kunde klara av detta uppdrag riktigt bra. Nu för tiden är Hanif en polis med invandrarbakgrund som låter oss se på saken från helt annat, nytt perspektiv. Den här fantastiska Förortssnuten ljudbok kan rekommenderas för alla som gillar att lära sig nya saker och trivs med biografier.

Förortssnuten: Handling

Har du någonsin undrat hur är det att vara tvungen hitta sig själv i ett samhälle är helt annorlunda från den du har växt upp i? Eller vilken som bakgrund har vissa av invandrare? Det är bara några av frågor som Förortssnuten ljudbok svarar på.

Hanif Azizi delar av sig med sin förflutna och berättar lite mer om hur hans liv i Irak såg ut. Hans föräldrar var krigare och hela hans och hans syskon barndom cirklade runt politiska ämnen och kriget. En sorglig dag Hanizs pappa dör och den liten pojken tar sin lillebror och börjar flykt till Sverige. I första ögonblick verkar det vara helt nytt land med största möjligheter. Snart därefter visar det sig att verkligheten ser annorlunda ut.

Trots att några år har gått han har det fortfarande svårt att hitta sin plats i det nya samhället. Det var då han får kontakt med den rebellrörelsen som han kommer ihåg från sin barndom. Han hoppas på en förening med sin mamma och bestämmer sig att bli en krigare i Folkets Mujahedin som hans föräldrar.

Livet är dock oförutsägbart och efter en tid återvänder han till Sverige där han utbildar sig till polis. Det verkar en perfekt arbete för honom med sådana livserfarenheter. Efter att han fått sin första tjänst i Rinkeby börjar att förstå att Sverige inte skiljer sig från Irak när det gäller brutalitet i vissa fall. Det händer saker som ingen kunde tro kan hända i Sverige, ett europeiskt, högt utvecklat land.

I Förortssnuten kan vi hitta allt som beskriver en bra biografi. Det är en gripande berättelse som håller en i spänning hela vägen ut. Utan tvekan kan Förortssnuten är ett verk som inte går att missa likaväl i ljudbok form som i en vanlig bok.

Om författaren: Hanif Azizi och Markus Lutteman

Hanif Azizi är medförfattare av Förortssnuten, en bok om flykt, radikalisering och adaptering till den svenska samhället. Ursprungligen kommer han ifrån Iran och hade uppväxt på en militärbas i Irak. Han är också en föreläsare och debattör som bidrar till ett tryggare samhälle.

Markus Lutteman är den andra av medförfattarna av Förortssnuten. Han föddes 1973 och är en svensk författare. Hans debutroman publicerade 2007 är El Choco som handlade om en svensk som fångades i Bolivias mest ökända fängelse. I sin bibliografi har han över 10 utmärkta böcker.

De två har skapat ett utmärkt verk som är både rörande och lärorik. Tack vare Markus specialisering och Hanifs äkta, svåra livserfarenheter har de samlat de mest viktiga berättelser på ett fint strukturerat sätt.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk