Föda utan rädsla Ljudbok

4.3/5

Författare: Susanna Heli

ljudbok

Introduktion

Rädsla inför födseln är något som blir allt mer vanligt hos gravida kvinnor. Samtidigt blir vården hela tiden säkrare och riskerna som kan komma med förlossningar blir allt färre till följd av detta. Lyssna på Föda utan rädsla ljudbok gratis och ta del av Susanna Helis samlade förlossningsverktyg och tips i denna bok för att se till så att din förlossning blir en minnesvärd upplevelse ¬– snarare än en skräckhistoria.

Föda utan rädsla är utformad för att hjälpa alla gravida kvinnor – oavsett om det är deras första förlossning, eller om de återigen ska få tillskott i sina liv. Susanna Helis tips och verktyg är uppskattade över hela landet och boken återspeglar samma metod hon tagit med sig på sina föreläsningar runt om i Sverige.

Föda utan rädsla: Handling

Trots att förlossningsvården blir allt mer säkrare är många kvinnor fortsatt rädda inför förlossningen. Rädslan i sig bidrar till stress, som i sin tur bidrar till spänningar. Lyssnar du på Föda utan rädsla ljudbok gratis får du höra hur Susanna pratar om detta och hur det försvårar och förvärrar smärtan under förlossningsloppet. I boken pratar hon mycket om att inte kämpa emot smärtan.

Boken tar istället med dig på en väg där man med tankens kraft, avslappning och röstövningar tar kontroll över sin rädsla. De olika verktygen är en samling tekniker som Susanna själv har utvecklat, använt och föreläst om under många år och innefattar båda föräldrar. Partnern kan bidra på fler sätt än att bara klippa navelsträngen och ges i boken stort utrymme att förse både trygghet och hjälp.

Ett verktyg som Susanna talar om i Föda utan rädsla ljudbok är den så kallade dyktekniken. Denna går ut på att man, istället för att kämpa emot smärtan, omfamnar den och ”dyker” in i den, vilket fungerar som en oerhört effektiv smärtlindring. Genom att slappna av och bara låta smärtan komma, kan man istället låta den ”skölja” genom kroppen.

Massor av kvinnor berättar att då de lyssnat på Föda utan rädsla ljudbok fått en helt annan syn på sin förlossning. De berättar att de genom Susannas metoder har lyckats komma över rädslan inför förlossningen och känna sig trygga – även om de haft svåra och smärtsamma upplevelser tidigare.

Metoderna och verktygen som ges i Föda utan rädsla är enkla att följa och utformade för att du och din partner ska kunna komma ihåg och följa dem – även i stundens hetta. Känn dig stärkt och finn ett lugn inför din förlossning och låt Susanna hjälpa dig att skapa en fantastisk förlossningsupplevelse som du kan berätta om med glädje.

Om författaren: Susanna Heli

Susanna Heli är skapare och VD av Föda Utan Rädsla metoden samt Birth by Heart. Hon är en utbildad doula och sjukgymnast som specialiserar sig på förlossning och graviditet. Hennes böcker Föda utan rädsla och Trygg förlossning är mycket omtyckta av mödrar i hela Sverige och hennes kurser och föreläsningar besöks årligen av både barnmorskor och förlossningspersonal, landet runt.

Utöver sina föreläsningar och litteratur är Susanna även en mycket omtyckt kurshållare och håller regelbundet utbildningar för att fortbilda sjukvården, skriver facklitteratur, undervisar på universitet, håller i förlossningsförberedande kurser för blivande föräldrar och utbildar doulor och instruktörer i Föda utan rädsla-metoden. Hon är även en Yogainstruktör och tvåbarnsmamma.