Flyga drake Ljudbok

4.5/5

Författare: Khaled Hosseini

ljudbok

Introduktion

Flyga drake är den första romanen av Khaled Hosseini. Den publicerades 2003 av Riverhead Books.

Boken berättar om en ung pojke från Kabul, vars vän heter Hassan. Lyssnaren är tagen på en resa genom huvudkaraktärers liv från små barn till vuxna män. Författaren förklarade att boken Flyga drake är en berättelse om en far och en son.

Många politiska händelser äger rum i Flyga drake, inklusive nedgången av kungariket Afghanistan. Den visar också flyktingarnas liv och brutala talibaners styre. Flyga drake ljudbok berättar också om våldet och misshandel som kan drabba en oskyldig person.

Berättelsen blev en amerikansk bästsäljare. Den hade rankats som nummer ett på New York Times-listan i två år. Recensionerna var mycket positiva. Filmen baserad på Flyga drake skapades 2007.

Flyga drake: Handling

Flyga drake ljudbok gratis är uppdelad i tre huvuddelar. Den första är hjältarnas ungdom. Amir är en ung pojke från Kabul. Hon är tolv. Hans far är en mycket rik man. Tyvärr är han uppfostrad utan mamma. Huvudkaraktärs närmaste vän är Hassan. Pojken är ett år äldre än Amir och hans far jobbar för Amirs far. Han växte upp utan sin mor precis som Amir.

Båda pojkarna tillbringar mycket tid tillsammans. De leker med varandra och flyger drakar. Amir vill imponera sin pappa och en dag vinner han en lokal draketurnering. En händelse från samma dag gör att pojkarna tappar sin vänskap. Amir ser hur Hassan blir våldtagen. Tyvärr är han för rädd för att göra någonting och hjälpa honom. Skuldkänslan drev honom bort från Hassan.

Amir kan inte komma överens med vad som hände så mycket att han försöker bli av med sin vän från sitt liv. Det är här den första boken i serien slutar. Den andra delen tar lyssnaren lite vidare i pojkens liv. Den beskriver flyktningsliv av Amir och hans far. Sovjetunionen träder in i Afghanistan och Amirs verklighet förändras helt och hållet.

I den sista boken av Flyga drake serien vill huvudkaraktären återförena med sin gamla vän Hassan. Han ska göra allt han kan för att bli av med den besvärliga, ödeläggande skuldkänslan. Pojken har fortfarande ånger över vad som hände i deras barndom.

Flyga drake ljudbok gratis har en överraskande och berörande slut. Dess cliffhanger byggdes genom hela sista boken. Romanens titel hänvisar till en händelse i pojkens ungdom som förändrade deras liv för alltid.

Om författaren: Khaled Hosseini

Khaled Hosseini är en amerikansk-afgansk författare. Han föddes den 4 mars 1965 i Afghanistan. Vid fem års ålder flyttade han till Iran med sina föräldrar. Efter sex år flyttade han till Paris och 1980 vidare till USA.

Han tog examen från medicinska studier vid University of San Diego. Hosseini arbetade som läkare i tio år. Den första av hans böcker är Flyga drake som gav honom internationell berömmelse. Författaren har skrivit en till bästsäljarbok – Tusen strålande solar.

Författaren är grundaren av Khaled Hosseini Foundation. De organiserar hjälp för folket i Afghanistan. Nyligen hjälper de också offer av kriget i Syrien. Hans sista bok, Prayer to the Sea, är en roman inspirerad av det syriska kriget.