reklamlänk

Fångarna Ljudbok

3.8/5

Författare: Per E Åsberg

ljudbok

Introduktion

Per E Åsbergs debutbok Fångarna är inledningen till bokserien Messias-projektet. I boken är Johan och Fredrik på väg till sitt lantställe med sin barndomsvän Nano som plötsligt hört av sig efter 20 år. Resan får en otäck vändning när männen råkar ut för ett rånförsök och sedan förföljs de och drivs in i armarna på ett av de kriminella gängen i orten.

Fångarna ljudbok handlar om gäng och rivalitet mellan olika gäng, om polisen och maktbalansen mellan dessa. Vem kan man lita på när inget är som man tror? Fångarna ljudbok gratis läses upp av Jonas Malmsjö. Ljudbokens totala längd är 14 timmar lång.

Fångarna: Handling

Fångarna är vinnarmanuset i bokförlagets Nonas tävling år 2021. Fångarna ljudbok av Per E Åsberg handlar om tre barndomsvänner som blir spelbrickor i kriget mellan olika kriminella gäng i Stockholm. Boken börjar när Johan blir uppringd av sin gamla klasskompis Nano. Killarna har inte setts på tjugo år men Johan bjuder i alla fall med Nano till sin nya sommarstuga som behöver renoveras. Fredrik som också hörde till samma killgäng för länge sedan, hänger på.

Fångarna ljudbok gratis beskriver hur killarna en kylig sommarmorgon i juni åker i väg mot Dalarna i Johans BMW. Egentligen är det inte Johans bil utan en leasing bil från jobbet men Nano verkar imponerad. Johan som arbetar som konsult på ett It-företag och Fredrik som säljer abonnemang lever ett vanligt lugnt liv men om Nanos liv vet de inget. Nano berättar att han spenderat de senaste 20 år hos sina släktingar i Chile men Johan känner på sig att Nano inte berättar sanningen.

När killarna stannar för att ta en matpaus blir de plötsligt utsatta för ett rånförsök. Rånet misslyckas men killarna blir förföljda till Husby och där hamnar de rakt i armarna på ett av de kriminella gängen som härjar i området.

Fångarna ljudbok berättar hur de tre barndomsvännerna blir spelbrickor i ett gängkrig mellan de kriminella nätverken samt mellan polisen. Händelserna är starten för konflikten som kommer att påverka hela maktbalansen i Stockholm och som leder till att de tre barndomsvännerna hamnar i olika läger. Det uppstår både kaos och förvirring när ingen vet vem man kan lita på längre och ens eget liv står på spel. Fångarna är en ohyggligt spännande och verklighetstrogen berättelse om vänskap, svek och kriminalitet.

Om författaren: Per E Åsberg

Per E Åsberg föddes på 1970-talet i Stockholm. Han växte upp i de södra förorterna av Stockholm och bodde många år i Husby. Per E Åsberg är utbildad inom arkitektur, han är doktor i varumärkesarkitektur. Han arbetar, på sidan av sitt författarskap, med marknadsföring. Åsberg är författare till bokserien Messias-projektet. Han debuterade som författare år 2022 med boken Fångarna.

Bokmanuset till Fångarna vann Nonas manustävling år 2021. I sina böcker fokuserar Åsberg på snabba vändningar, spänning och speciellt på de stora och växande samhällsklyftorna i dagens samhälle. På sin fritid sysslar Åsberg mycket med musik. han sjunger i en kör som turnerar både i Sverige och i utlandet.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk