reklamlänk

Familjen Ljudbok

3.7/5

Författare: Johanna Bäckström Lerneby

ljudbok

Introduktion

Familjen är en reportage skriven av Johanna Bäckström Lerneby. Hon berättar en äkta och gripande historia om Familjen Al Asim. Den svarar på frågan om vad som händer i samhället när svenska myndigheter sviker. Den familjen tar över uppgiften att se upp för invånare, skapar rättvisa och delar ut makt i området.

Denna fantastiska reportage visar hur de har kontrollerat hela staden med över femtio tusen invånare. Boken Familjen älskas av kritiker, men framför allt vanliga lyssnare som gillar omskakande och ovanliga dokumenten. Man kan lätt se hur mycket research Johanna var tvungen att lägga på att samla alla information om Familjen Al Asim. Tack vare hennes hårt arbete kan vi få lyssna på detta framgångsrika verk.

Familjen: Handling

Johanna Bäckström Lerneby i sin reportage om Familjen Al Asim visar hur explosiva tillståndet i Sverige är nu för tiden. Hon förklarar steg för steg vad som hände att de titelns familjen har bestämt sig att ta över makt i Angered området. Författaren visar på ett spännande, intressant och lärorikt sätt vad svenska myndigheter borde göra och vad de egentligen gör.

I Familjen ljudbok gratis får vi bevittna hur de fick kontrollera hela förort. Den enorma research som Johanna gjorde gör Familjen ljudbok till en magisk och beroendeframkallande bok. Så snart man börjar lyssna om familjen Al Asim och deras handlingar kan man inte sluta tills man har lyssnat klar till den sista minut.

Eftersom boken visar vad som händer i områden utan polis övervakt blir Familjen ett måste för alla som har liknande ställning till detta ämne. Det är ett otroligt åsiktsväkande och lärorikt verk som förklarar att vissa lösningar inte alltid fungerar som de ska. Trots att vissa skulle säga att familjen klarar att hålla området i skick, faktumet är att invånare i Angered lever i skräck.

Familjen ljudbok gratis avslöjar hur egentligen parallellsamhällen fungerar i praktiken. I sitt reportage visar Johanna hur verkligheten i Angered ser ut på riktigt. Det är helt annorlunda från rubriker i pressen eller korta tv-reportagen som inte låter mottagare att få se hur helhet ser i själva verket.

Reportagen skapad av Johanna är med enkla ord ett framstående exempel på fantastiskt arbete som hon har gjort. Man har en känsla att man läser en kriminalroman medan i själva verket berättar hon en ärlig, autentisk och skrämmande historia. Inget som beskrivs i denna chockande reportage är påhittad, det är en ren verklighet utan överdrifter.

Om författaren: Johanna Bäckström

Ulla Johanna Bäckstrröm Lerneby är en svensk författare och journalist. Hon föddes den 24 maj 1974 i Luleå och började sin karriär som journalist 1996 när hon blev anställd i Göteborgs-Posten som redaktör och reporter. Hon arbetade där fram till 2008. Före Familjen har hon skrivit bara en bok, Handelsvara kvinna: om Diana, 21, och varför den svenska sexhandeln inte går att stoppa.

Under många år har hon arbetat som kriminalreporter och ansvarar för många intressanta reportage där hon avslöjar organiserad brottslighet.

För sina fantastiska verk varav Familjen är en av de viktigaste, har hon samlat många priser och utmärkelser. Under bara tretton år har hon fått över 10 priser för sina reportage. De viktigaste är utan tvekan Stora journalistpriset i kategorin Årets röst för Familjen 2020 och Augustpriset för boken Familjen.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk