Expeditionen Ljudbok

4.2/5

Författare: Bea Uusma

ljudbok

Introduktion

Expeditionen: min kärlekshistoria är en berättelse skriven av Bea Uusma publicerad 2013. Det är en berättelse som talar om polarutforskning i expedition ledd av Salomon August Andrée. De handlingarna som ägde rum i boken hände i slutet av 1800-talet.

Författaren till Expeditionen ljudbok gratis beskriver hela polarekspeditionen baserat på fakta. Hon presenterar teorier och information om det dåliga resultatet av expeditionen. Med starkt personligt engagemang får vi ett nytt ljus som visar mer detaljer om det tragiska projektet.

Hittills är det inte säkert vad som hände där 1897, vad som gick fel och orsakade deltagarnas död. Bea Uusma som läkare och författaren försökte lösa gåtan i Expeditionen ljudbok. Baserat på sina erfarenheter och kunskaper delar hon sina tankar om sina forskningar i den utmärkta boken Expeditionen.

Expeditionen: Handling

Bea Uusma i Expeditionen: min kärlekshistoria analyserar och delar sina tankar om den misslyckade expeditionen från 1800-talet till nordpolen. Gruppen upptäcktsresande som leddes av ingenjör Salomon August Andrée har aldrig kommit tillbaka. Det var inte klart vad som hände. Slutligen hittades deras kroppar frysta 1930.

Fram till idag är det fortfarande okänt vad som exakt hände under expeditionen och vad som ledde till deltagarnas död. Det finns dock fortfarande mycket information som kan läsas mellan raderna i arkiven som överlevde. I Expeditionen ljudbok gratis kan vi se hur författaren möter kriminella tekniker, osteologer eller rättsläkare för att förstå handlingen i den tragiska expeditionen.

Författaren som också är läkare analyserar dem och sätter ett nytt ljus på saken. Med sitt starka personliga engagemang avslöjar hon nya fakta och jämför med de gamla för att upptäcka nästa saknade pussel i handlingen. Steg för steg avslöjas det nya fakta om Salomon August Andrée och hans två följeslagare Knut Frænkel och Nils Strindberg.

De befann sig alla tre mitt i den arktiska, kalla mardrömmen De hade nästan ingen information om förhållandena i den miljön. Man vet bara att de försökte allt i deras makt för att överleva. Ett sådant slutsats kunde man dra ifrån positioner av deras kroppar och saker som hittades i deras omgivning. Expeditionen misslyckades.

I över 33 år undrar en kvinna vad som hände med hennes man. År 1930 hittas han på en glaciärö i Arktiska havet. Expeditionens mysterium förblir olöst. Många journalister, experter, polarhistoriker och andra har försökt hitta svar på vad som hände på ön.

Om författaren: Mari Beatrice "Bea" Uusma

Mari Beatrice “Bea” Uusma är en svensk läkare, författare och illustratör. Hon föddes den 20 mars 1966 i Lidingö.

Hennes debut i litteratur var en barnbok om den amerikanske astronauten Michael Collins. Bokens namn är ”Astronauten som inte fick landa”.

I mitten av 1990-talet väcktes hennes intresse om den misslyckad polarexpeditionen av Andrée. Från och med då har hon börjat sina forskningar för boken Expeditionen. Efter ungefär 15 år han hon publicerat resultat av sitt arbete.

Det största delen av sitt liv arbetade hon som illustratör, men utbildade sig till läkare vilken hon arbetar deltid som på sjukhus i Solna.

Boken har fått många priser och har gjort Uusma till en världens runt kända författare och forskare.