Eragon Ljudbok

4.5/5

Författare: Christopher Paolini

ljudbok

Introduktion

Eragon ljudbok gratis är skriven av Christopher Paolini och publicerad av Paolini International LCC. Den var på bästsäljarlistan i 24 veckor.

Boken Eragon har fått många beundrare runt om i världen. Det är den första delen av Arvtagaren-serien. De andra böckerna i sagan heter Den Äldste, Brisingr och Arvtagaren som består av två volymer. Den har till och med filmatiserats under samma namn.

Huvudhandlingen i Eragon ljudbok äger rum i det extraordinära landet Alagaësia, där huvudkaraktären bor och utvecklar sig tillsammans med sin nya vän.

Eragon ljudbok gratis är ett intressant förslag för fantasiälskare. Den tar lyssnare till en fantastisk och magisk plats så att man glömmer om verkligheten.

Eragon: Handling

Eragon är en ung, femtonårig pojke från landsbygden. Han är jordbrukare och jagare och uppfostrades av sin farbror Garrow. En dag, när han är på jakt, hittar han en mystisk blå sten. Utan att tänka särskilt mycket bestämmer han att ta den hem. Det förändrar hans liv för alltid.

Den onda kungen Galbatorix härskar i Alagaësia där Eragon bor. Alla medborgare är trötta på hans styre. Han är en av Drake Ridare som en gång nekades en ny drake efter att hans förra dog. På grund av det dödade han resten av ryttarna av ilska och tog makten i Alagaësia.

Eragon och hans farbror försökte sälja den konstiga stenen, men ingen ville köpa den. Det visar sig att i själva verket är det inte en sten utan ett ägg. Snart efter en drake kläcks ut. Det var förvånande eftersom drakar hade betraktats som utdöda länge sedan.

Hjälten ger sig ut på en resa för att hämnas på mördaren. Han blir en Drake Ridare och ska försöka rädda hela världen. Eragon uppfostrar Saphira, en drake som har kläckts ur ägget. De två är kopplade till varandra av en magisk kraft. Denna kraft gör dem båda starkare, men ibland är den oförutsägbar. Pojken har också profetiska drömmar där han ser en fångad och torterad älva.

Vi får följa med Eragon genom alla hans otroliga upplevelser. Man ser hur han växer upp, tränar och skapar vänskap. Äntligen ser vi vad som händer när han träffar den onda kungen Galbatorix. Kommer han att hämnas för allt den kungen gjorde åt Eragon och hans familj?

Om författaren: Christopher Paolini

Christopher Paolini är en amerikansk författare med italienska rötter som föddes den 17 november 1983 i Montana. Paolini är väldigt känd författare tack vare serien Arvtagaren. Den första boken i serien, Eragon, publicerades när han var bara 17-åring.

Boken har blivit en enorm succé. Den har fått goda recensioner av olika kritiker runt hela världen och hade varit på bästsäljarlistor för otroligt lång tid.

Författaren besökte över hundra amerikanska skolor för att samla sina läsarens åsikter för att förbättra de ytterligare böcker som skulle skrivas i serien. Det gjorde att nästa delar i serien var otroligt engagerande och intressanta.

Paolini har sagt att han planerar skriva en till bok i Alagaesia-världen, men han har inte delat med flera detaljer. Han har inte ens sagt om händelserna i den kommande boken kommer att utspela sig före eller efter Arvtagaren.