En droppe midnatt Ljudbok

4.3/5

Författare: Jason Timbuktu Diakité

ljudbok

Introduktion

En droppe midnatt skriven av Jason “Timbuktu” Diakité är en rörande berättelse om hans sökande efter familjens rötter. Han gräver i sin familjehistoria som började långt borta i USA under slaveriets tider. Han går igenom alla detaljer och hittar nya fakta om sitt ursprung. Då går han vidare till dagens Sverige.

Det här är en spännande historia om Diakités sökning efter sitt hem. Han har haft svårt att förstå vem han är och vad är hans äkta identitet. Därför tar han oss med på den otroliga resan genom tiderna med rasism, ursprung och längtan efter att hitta sig rätt plats på jorden.

En droppe midnatt ljudbok gratis är en ärlig och stark självbiografi som är ett bra förslag för alla som gillar denna genre.

En droppe midnatt: Handling

I En droppe midnatt Jason Diakité berättar om sin familjehistoria och letar efter svar på frågor kring sitt ursprung. Han gräver i botten av sina rötter och försöker förstå var hans familj kom ifrån och vad det betyder för honom. Han tar oss med på en spännande resa och presenterar sin syn på några viktiga sociala ämnen.

Detta är en ovanlig berättelse om en person som är förlorad i världen där han försöker hitta sin egen identitet. Hans biografi, En droppe midnatt ljudbok, behandlar ämnen som social utestängning, rasism och längtan efter att förstå sin egen tillhörighet.

I början av En droppe midnatt ljudbok gratis berättar Jason om sin amerikanska farfar som alltid hade blanka skor. Han föddes i en liten amerikansk by 1907. Senare som tonåring flyttade han till Harlem i New York för att få ett ordentligt jobb. Där arbetade han som servitör resten av sitt liv, alltid välklädd förstås. Fram till idag har Jason hans slitna rock.

Lite senare i En droppe midnatt tar reda på hans föräldrar, men fokuserar mest på Diakités far och släktingar från hans sida.

Under undersökningen av sin fars familj kan vi också se faderns syn på situationen. Han vill inte nödvändigtvis ta hela historien på dagsljuset. Enligt honom borde de vara stolta över sin familj men inte prata om den då han inte vill att deras familj ska uppfattas som offer.

En droppe midnatt visar hur viktigt det är att ha sin egen plats på jorden. Boken påminner oss om att oavsett omständigheterna behöver man veta vem man är och vad man lever för. Utan värden kommer man att fastna i sökandet efter sin egen identitet precis som Jason i En droppe midnatt.

Om författaren: Jason Timbuktu Diakité

Jason Michael Bosak Diakité föddes den 11 januari 1975 i Lund. Han är en känd svensk hip-hopartist. Timbuktu, hans artistnamn inspirerades av en stad i Mali som hans familj kommer ifrån.

Han är väldigt framgångsrik i varje område han deltar i. Diakités musik är otroligt populär i hela Sverige. Man kan inte hitta ett enda år sedan 2003 utan hans låtar på topplistor.

Hittills har han skrivit två böcker varav En droppe midnatt har blivit en världens runt känd bästsäljare. Boken har fått goda recensioner från kritiker samt rör sig om viktiga sociala frågor.

Den andra boken som Diakité är medförfattare till är Du har rätt som han skrev tillsammans med Matilda Westerman.