En av grabbarna Ljudbok

3.8/5

Författare: Johan Höglund

ljudbok

Introduktion

Vad är huliganliv och hur ser det ut inifrån? Vilka val gör man i livet som orsakar att man blir huligan?

Boken En av grabbarna visar en resa från en ung pojke till en vuxen huligan och medlem i Sveriges mest ökända huliganfirma – Firman Boys. Svåra situationer och viktiga val skildras samtidigt som stämningen som författaren skapar ger rysningar i hela kroppen.

Här kan man hitta hela spektrum av huliganliv: boxen, kickarna, brödraskapet och otroliga plotvridningar som gör att man inte kan sluta lyssna.

En av grabbarna är beroendeframkallande och kan utan tvekan väljas som en av de mest äkta berättelserna om huliganism.

En av grabbarna: Handling

En av grabbarna skriven av Johan Höglund handlar om huliganism och tar läsaren på en fantastisk, emotionell och äkta resa. Den visar livet av en ung, ensam pojke som blir indragen i fanatisk fotbollsmiljö och hans väg till Firman Boys. Boken visar den riktiga bilden av fotboll i Sverige i sjuttiotalet på ett lättillgängligt sätt.

Trots att Höglund berättar en historia om en liten grabb som hittade en njutning i våldet ser man på huvudkaraktären som på sin egen vän.

En av grabbarna ljudbok visar inte bara vad som är huliganism och vad den orsakas av. Den förklarar även hur huliganer ser på sig själva och vilka värden som är viktiga för dem. Tack vare En av grabbarna kan man äntligen förstå fenomenet av det intressanta, fotbollsrelaterade våldet.

Höglund täcker i En av grabbarna viktiga sociala problem och får en att tänka på vad man skulle göra själv om man hamnade i liknande situation.

En av grabbarna ljudbok gratis svarar på naturliga frågan som man får när man frågar sig själv „Varför blir man en huligan?”. Höglunds allvarliga och ibland humoristiska stil gör att man lyssnar på ljudboken med nöje och att man kan lätt identifiera sig med huvudkaraktären och förstår vad som står bakom hans val.

En av grabbarna ljudbok gratis har blivit en stor succé i hela Sverige och är säkert värd att lyssnas på gratis. Utan tvekan kan den förändra uppfattningen om huliganer och våld kring fotbollsmatcher. En av grabbarna är en typ av bok som man gärna återkommer till för att känna dess unika stämning på nytt.

Om författaren: Johan Höglund

Författarens riktiga namn är okänt då Johan Höglund bara är en pseudonym till en person från insidan av den ökända Firman Boys.

Man kan känna att författaren har skrivit boken enkelt. Ibland är den upprepande men är säkert ett bra val för de som har någon form av intresse av fotbollsvåldet och fotboll generellt. Det som är särskilt intressant är att det fortfarande är oklart vem som har skrivit ner alla fakta.

Johan Höglund har inte publicerat flera böcker under detta namn.

Det visar sig att vissa av bokens historier måste ha berättats av någon av AIKs fotbollstränare, vilket har blivit en ganska stor skandal i sin tid.