reklamlänk

En andra allians Ljudbok

4.2/5

Författare: Denise Rudberg

ljudbok

Introduktion

En andra allians är den andra delen av författaren Denise Rudbergs populära bokserie Kontrahentern. I bokserien som delvis baserar sig på verkliga händelser får läsaren möjligheten att följa med tre unga och modiga kvinnors liv och arbete under andra världskriget. En andra allians ljudbok presenterar kvinnorna, Iris, Elisabet och Signe arbetar för Försvarsmakten och deras arbete är att knäcka koder. Bokserien hyllar alla kvinnor som satte sitt eget liv på spel för att skydda sitt fosterland. 

Samtidigt som de intelligenta kvinnorna arbetar försöker de leva ett normalt liv, i skuggan av kriget och problem i sina personliga liv. En andra allians ljudbok gratis uppläses av Anna Maria Käll. Ljudbokens längd är 8 timmar och 7 minuter lång.

En andra allians: Handling

En andra allians ljudbok handlar om de tre mycket modiga och intelligenta kvinnor som mitt under ett brinnande krig tar arbete vid Försvarsmakten i Stockholm. Deras uppgift blir att signalspana samt knäcka de koder tyskarna använder. Arbetet är mycket hemligt och mycket farligt.

En andra allians ljudbok gratis är en spänningsbok som baserar sig, åtminstone delvis, på verkliga händelser under andra världskriget. I början av boken är det vinter och mycket kallt. året är 1940 och Nazityskland blir allt starkare.

Medan de tre unga kvinnorna arbetar på och knäcker koder samt arbetar fram en prototyp som ska underlätta arbetet att spionera på tyskarna, lever de också ett get liv. Signe lider av en svår åtkomma i magen som hon är säker på att kommer att kosta henne arbetet. Annars tycker Signe mycket om att vara hushållerska till Nils Svartström.

En andra allians ljudbok beskriver hur Iris har säkerhetstjänsten efter sig eftersom hennes syster har förlovat sig med en flygkapten från Tyskland. Elisabeth å andra sidan känner press från sin familj att gifta sig. Det är inte passande att en ung kvinna lever ensam och dessutom arbetar. 

Boken blir olidligt spännande när tyskarna, på midsommardagen år 1941, går över den tyska gränsen och använder kodnamnet Operation Barbarossa.

År 2021 berättade Denise Rudberg i sitt sommarprat att de tre kvinnorna i boken är inspirerade av kvinnor i författarens släkt och att hon, genom bokserien, vill lyfta och hylla kvinnorna som kämpade för fortsatt fred i Sverige. En gripande, intressant och beskrivande bok av livet i Sverige under andra världskriget.

Om författaren: Denise Rudberg

Den välkända och framgångsrika författaren Denise Rudberg föddes i huvudstaden Stockholm, året var 1971. Efter att ha studerat i New York och arbetat som värdinna på välkända Riche i Stockholm debuterade hon år 2000 som författare med romanen Väninnan. Rudberg har sen dess skrivit många välkända romaner samt ungdomsböcker.

Hennes säljarsiffror talar för sig själv, till exempel bokserien om den änkan i medelåldern som löser brott i de rika kretsarna, Marienne Jidhoff, har sålts i mer än 4 miljoner exemplar. Rudberg har bland annat också skrivit den historiska bokserien Kontrahenterna, om tre modiga kvinnor som jobbade inom Försvarsmakten under andra världskriget. 

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk