reklamlänk

Elden ska falna Ljudbok

4/5

Författare: Linda Ståhl

ljudbok

Introduktion

Linda Ståhls bok Elden ska falna är den andra delen i bokserien med namn Höllviken. Bokseriens huvudperson är kriminalchefen vid Vellinge polisen, Reub Thelander samt hans kollegor. Elden ska falna ljudbok börjar med att ett flyktingboende brinner ner till grunden. I askan hittas sedan kvarlevorna av ett spädbarn. Barnets ursprung eller föräldrar är okänt.

Bara en kort tid efter detta hittas en ung mamma mördad på stranden i Höllviken. Polisen står inför en svår utredning med många bitar samtidigt som kollegornas personliga liv också möter en del utmaningar. Elden ska falna ljudbok gratis läses upp av Maria Lyckow. Ljudbokens totala längd är 9 timmar och 9 minuter.

Elden ska falna: Handling

Den icke-binära kriminalchefen Reub Thelander är huvudpersonen i Linda Ståhls andra bok om polisen i Höllviken. Elden ska falna är en fristående fortsättning på bokseriens inledande bok Syndaren ska vakna. Tillsammans med sina kollegor vid polisen undersöker Reub Thelander mordutredningar, en värre än den andra.

Elden ska falna ljudbok gratis börjar, som namnet indikerar, med en brand. Brand tar plats vid ett flyktingboende i nejden. I askan efter branden hittas kvarlevorna av ett okänt spädbarn. Inget vems bebisen var eller vem dess föräldrar är. Snart hittas en mördad kvinna också i närheten av branden.

Vellingepolisen med Thelander i spetsen börjar utreda den svåra mordutredningen tillsammans med sina kollegor Estrid Berg och Claes Trygg. Både Berg och Trygg har även fullt upp på den privata fronten. Berg ska just återgå till arbetet efter sin föräldraledighet då en katastrof inträffar som kan förändra hela hennes liv medan Trygg har inlett ett förbjudet förhållande.

Elden ska falna ljudbok berättar att kvinnan Trygg har träffat också förekommer i polisens mordutredning. Trygg inser inte att kvinnan har ett svårt förflutet som påverkar henne ännu idag.

Elden ska falna behandlar viktiga teman som mäns våld mot kvinnor, hedersmord och hämnd när den är som mörkast. Karaktärerna i boken är mycket intressanta och överraskande, precis som berättelsen i sig själv också. Kriminalchefens könsidentitet är i berättelsen helt naturligt och blir inte mer än en bisak utan mer fokus ställs på den spännande mordutredningen och alla de pusselbitar som behövs för att binda ihop historien.

Elden ska falna är i alla mått mätta, en riktigt bra och modern deckare.

Om författaren: Linda Ståhl

Linda Ståhl föddes i Höllviken i Skåne, det vill säga på samma plats som hennes deckare utspelar sig. Numera bor Ståhl med sin familj i Stockholm. Hon arbetar inom ett fastighetsbolag med kommunikationsstrategi. Ståhls debutroman Syndaren ka vakna utkom år 2021 och nominerades samma år till Crimetime Award som årets deckardebut. Hennes andra deckare Elden ska falna utkom år 2022. Ståhls böcker har fått ett mycket gott mottagande av både kritiker och läsare.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk