El Choco Ljudbok

4.4/5

Författare: Markus Lutteman

ljudbok

Introduktion

El Choco: svensken i Bolivias mest ökända fängelse skriven av Markus Lutteman är en biografi som talar om Jonas Andersson, svensk från Kungälv. Den fokuserar på de händelser som ledde honom till det bolivianska fängelset.

Författaren förser lyssnare med massa känslor. Spänning, rädsla och förtvivlan kombineras med adrenalinslag ett efter andra. Lutteman ger oss inte bara alla detaljer som behövs för att föreställa sig platserna och miljön. Han levererar också det som krävs för att berättelsen ska bli engagerande för lyssnaren.

Tack vare El Choco kan vi se hur det bolivianska fängelset ser inifrån. Författaren visar oss en grym bild av dagliga rutiner och förklarar regler som måste följas för att överleva.

Jonas Anderssons historia är med enkla ord livsförändrande. Det är mycket man kan lära av honom och hans beslut. Man kan också lära sig att uppskatta det som man har eftersom allt kan förvandlas till damm efter bara några felaktiga beslut.

El Choco: Handling

Ibland, oavsett vad man gör blir man pank. När det händer kan man antingen ge upp eller försöka komma tillbaka till toppen. Men om man väljer fel väg tillbaka kan dåliga saker hända. Den här historien, El Choco är exakt den här typen av bok. Den visar oss hur den 27-årige Jonas Andersson hamnar i stora skulder och hemska beslut som han har tagit efteråt.

Droger var, är och kommer mest sannolikt att fortsätta förstöra liv. Vanligtvis gör de det direkt till missbrukaren som använder dem. Men de påverkar också indirekt alla människor omkring dem.

I El Choco ljudbok gratis visar författaren hur Jonas Andersson försökte få sina skulder betalda genom att smuggla 3 kg kokain. Han blev fångad och sättes i ett av de hemskaste fängelserna på jorden. Den bolivianska El penal de San Pedro ligger i Bolivias huvudstaden, La Paz.

När det händer får vi en hemsk, mörk och dyster skildring av insidan av fängelset. När man lyssnar på El Choco ljudbok gratis kan man verkligen känna atmosfären inuti. Man kan nästan känna de iskalla väggarna, skrämmande fångar runt och hela familjerna som bor där som i ett litet ghetto. Det värsta är att det kan ta många år tills man får sin dom.

Det är där Anderssons börjar kämpa för sitt liv. Han måste övervinna alla svårigheter. När tiden går får han lära känna fler människor, men han får den sorgliga förutsägelsen: “Jag tror inte att du kommer att överleva här”.

El Choco ljudbok är en fascinerande historia full av plotvridningar och spännande stunder. Kampen för frihet, liv i en helt främmande, farlig miljö.

Om författaren: Markus Lutteman

Markus Lutteman föddes den 24 februari 1973 i Arboga. Han är en av de mest kända svenska författare och journalister. Hans framstående verk är utan tvekan El Choco, Det du inte såg och Per Holknekt.

Han fick arbeta på i de största företag sådana som Aftonbladet, Nerikes Allehanda och Svenska Dagbladet.

Lutteman har blivit särskilt känd efter att hans debutboken El Choco publicerades 2007. Sedan dess har han skrivit över 10 böcker. De flesta är spänningsromaner och biografier.

I sina verk gillar Lutteman att beskriva viktiga sociala problem med fokus på ensamstående fall. En av hans mest kända verk efter El Choco är boken Utsatt. Den rör sig i en stor del runt adoption.