Dumskallarnas sammansvärjning Ljudbok

3.7/5

Författare: John Kennedy Toole

ljudbok

Introduktion

Dumskallarnas sammansvärjning av John Kennedy Toole är ett tragikomiskt mästerverk. Det tar oss till Ignatius J. Reillys värld som är en utomordentligt fet, lat och hänsynslös krigförande.

Humorsinne, roliga jämförelser och kontraster drabbar lyssnaren från alla vinklar. Det är den typ av bok som kan uppfattas annorlunda varje gång du lyssnar på den.

I Dumskallarnas sammansvärjning ljudbok gratis kan du hitta ett stort antal roliga tillfälligheter. På jakt efter ett jobb som naturligtvis borde inte vara särskilt ansträngande hamnar han en konstig situation efter den andra.

Toole visste vad som fick folk att skratta och hur man skapade färgglada och intressanta karaktärer. Hans Dumskallarnas sammansvärjning är en av de roligaste ljudböckerna som finns.

Dumskallarnas sammansvärjning: Handling

Undrar du ibland vad som vanligtvis gör den “konstiga personen” som du har träffat på gatan häromdagen?

I Dumskallarnas sammansvärjning hittar du säkert ditt svar. Den berättar om en bortskämd, medelålders Ignatius Jacques Reilly. Huvudhandlingen rör sig kring det faktum att han vill hitta ett jobb. Naturligtvis inte ett vanligt jobb som alla andra vill ha – han har specifika förväntningar. Med andra ord ska jobbet inte vara ansträngande på något som helst sätt.

I berättelsen träffar vi en 30 år gammal man som bor hos sin konstiga mamma. Ignatius är en specifik person, oavsett från vilken vinkel man tittar på honom. Han är väldigt fet och outhärdlig person. Hans inställning till allt omkring honom är motbjudande.

Dock kommer det en tid då hans mamma inte längre har råd och lyst att betala för honom. Killen ska hitta något jobb för att hjälpa henne. Det här är en av de grymmaste saker hon kunde ha gjort mot den lata Ignatius.

Hans sökning efter jobb får honom att möta den ena konstiga situationen efter den andra. Det är roligt hur kontrasten mellan verkligheten och hans uppfattning visas.

Trots att Dumskallarnas sammansvärjning ljudbok gratis huvudsakligen talar om Ignatius, finns det många andra intressanta och färgstarka personer. Deras kontrasterande, oförglömliga personligheter är en av många saker som gör Dumskallarnas sammansvärjning ljudbok så lustig och löjlig.

Dumskallarnas sammansvärjning är en slags bok som får man att le och till och med skratta. Ju bättre man lär känna Ignatius, desto roligare boken blir. Författaren lyckades skapa en fantastisk berättelse som är engagerande och unik.

Vill du ta reda på vad som kommer att hända med den egocentriska Ignatius med noll självinstinkt?

Om författaren: John Kennedy Toole

John Kennedy Toole var amerikansk författare och föddes i New Orlean, Louisiana den 17 december 1937. Från en ung ålder var han scenartist som gjorde komiska intryck och skådespel.

Han studerade vid Columbia University i New York. Studierna avbröts eftersom han drogs in i armén. Toole undervisade engelska till icke-engelsktalande, särskilt spanska i Puerto Rico.

Efter att ha fått en befordran använde han sitt kontor för att börja skriva boken Dumskallarnas sammansvärjning. Han avslutade det hemma hos sina föräldrar där han skrev också boken Neonbibeln.

Trots att många i den litterära världen visste att hans skrivförmåga var fantastisk, avvisades hans romaner under hans livstid. Efter att ha lidit av paranoia och depression tog han sitt liv vid 31 års ålder. Dumskallarnas sammansvärjning publicerades postumt av Johns mor. Boken vann Pulitzerpriset.