reklamlänk

Drottninggatan Ljudbok

4.2/5

Författare: Åsa Erlandsson

ljudbok

Introduktion

Drottninggatan skriven av en utmärk författare Åsa Erlandsson är en sorglig berättelse baserat på fakta. I Drottninggatan ljudbok gratis berättar Åsa om riktiga händelser som ägde rum den 7 april 2017. Trots att Drottninggatan berättar om bara fyrtio sekunder, känns det att tiden lastade i evigheten. Det var skrämmande fyrtio sekunder av skillnad mellan liv och död.

Uppläsaren i Drottninggatan ljudbok gratis är Katarina Ewerlöf. Hon är en riktig stjärna i den svenska ljudbok världen tack vare den magiska stämningen hon skapar i sina ljudböcker.. Förutom Drottninggatan ljudbok har hon också inläst sådana fantastiska verk som Andra sidan månen, Ingen väg hem, Välkommen till Evigheten eller Ett hav av minnen.

Drottninggatan: Handling

Drottninggatan berättar steg för steg om händelserna från den 7 april 2017 när Rakhmat Akilov stjäl en lastbil i Stockholm. Under bara fyrtio sekunder mördade han flera personer som tillbringade tid på Drottninggatan i Stockholm.

Utan den minsta tvekan körde Rakhmat mot folkmassan och förändrade flera människors liv för alltid. Den här sorgliga berättelsen är starkt baserat på intervjuer med hundratals människor. Flera av de intervjuade har aldrig tidigare berättar om det de har sett eller erfarit under tiden.

Denna tragiska angrep har snabbt larmat hela lande. Det budskapet som spred sig var en och samma oavsett var man hade sett: Sverige är under attack.

Tack vare Drottninggatan ljudbok får man lära sig mycket mer om bakgrunden av polisarbetet och vad som hände minuterna efter angreppet. Alla de dramatiska bilder, förvirring och skräck som Drottninggatan berättar om är riktigt svåra att föreställa sig.

I Drottninggatan får vi också skildring av vad som gjorde enskilda personer för att gripa terroristen. Genom flera ögon som tittade på handlingarna får vi följa några hjältar som deltog i handlingen.

Åsa försöker inte bara att beskriva de handlingarna utan det som flera glömmer. De små detaljer som skiljer bara fyrtio sekunder innan och efter angreppet. En vattenflaska som stod på Drottninggatan eller en röd resväska som lämnas för alltid. Alla de saker gör att man börjar förstå hur snabbt allt det hände och hur lite tid hade människor på Drottninggatan att rädda sina liv.

Vill du ta reda på vad som egentligen hände på Drottninggatan? Vem är de som hjälpte att gripa terroristen? Drottninggatan ljudbok svarar på dessa viktiga frågor.

Om författaren: Åsa Erlandsson

Åsa Erlandsson är en svensk författare och journalist. Hennes författarkarriär påbörjade med en fantastisk bok Skit i mössan!: 59 myter och missförstånd kring barn och föräldrar. Den boken har fått en stor uppmärksamhet. Till och med sådana stora tidskrifter som Aftonbladet, Upsala Nya Tidning eller Faktoider skrev av den fantastiska debuten.

För sina utmärkta böcker och artiklar har Åsa tilldelats med flera priser och utmärkelser. Under bara sju år har hon fått över 12 priser som Stora Journalistpriset, Per Wendel priset, Årets tidskrift eller Guldspaden för sitt hårt arbete. År 2022 återkommer hon med en riktigt viktig bok Drottninggatan som berättar om massakern på Drottninggatan i Stockholm år 2017.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk