reklamlänk

Drömmar till salu Ljudbok

4/5

Författare: Ada Wester

ljudbok

Introduktion

Drömmar till salu är skriven av Ada Wester. Drömmar till salu ljudbok handlar om Anni som plötsligt ärver ett gammalt hus i en liten by i Sörmland. Anni beslutar sig för att spendera den inkommande sommaren med att renovera huset och sedan sälja det till hösten. Då ska Anni äntligen kunna köpa sig en lägenhet i stan. Eftersom huset dessutom visar sig vara fullt av gamla saker startar Anni ett instagramkonto med namnet ”Drömmar till salu”.

Som en parallell berättelse får läsaren följa med Ester som 65 år tidigare flyttade in i huset som Anni nu planerar att sälja. Drömmar till salu ljudbok gratis läses upp av Mirja Turestedt. Ljudbokens längd är 7 timmar och 5 minuter.

Drömmar till salu: Handling

Drömmar till salu ljudbok beskriver hur unga Anni får ärva Esters, sin farmors, gamla hus i byn Stjärnhov. Anni har inga planer på att flytta ut till en slö liten by i Sörmland. Hon bestämmer sig för att tillbringa sommaren med att renovera upp huset och sedan sälja den till hösten, med vinst såklart. Med vinsten ska Anni äntligen köpa en lägenhet någonstans inne i stan.

Drömmar till salu ljudbok gratis beskriver hur Esters gamla men mysiga hus är fullt av gamla möbler och andra saker. Nejden är också hem för många loppmarknader så Anni bestämmer sig för att starta ett instagram konto där hon säljer grejer hon hittar i huset och på loppmarknaderna hon besöker. Instagramkontot döper hon till Drömmar till salu. På sitt konto sätter hon också upp bilder av sitt underbara lv på landet. I själva verket blir tiden rätt så långtråkigt och ensamt – även om en och annan kille dyker upp på hennes tomt.

I en parallell berättelse berättar Ester sin historia. Annis farmor Ester flyttade in i huset i Stjärnhov sex årtionden tidigare, gravid och endast sjutton år gammal. Ingen vet vem som är far till Esters barn, det vägrar hon berätta för någon. Bakom sig har hon lämnat sina studier till lärarinna i Stockholm. Ingen vet vad som hände i huvudstaden och nu är Ester tillbaka i hembygden igen.

Drömmar till salu ljudbok skriver en charmig berättelse om två kvinnor som försöker hitta sin plats i livet men det är också en berättelse om kärleken till gamla saker och hus och om att hitta hem.

Om författaren: Ada Wester

Ada Wester är en svensk bokförläggare och författare. Hon har länge arbetat på bokförlagen Lilla piratförlaget och Gilla böcker. Hon har bland annat stöttat andra författare i deras skrivprocess men har enligt egen utsago aldrig varit speciellt sugen på att skriva själv.

Men så kom pandemin och Wester och hennes sambo flyttade ut på landet. När Wester inte behövde pendla hade hon mer tid till sitt förfogande. Då blev tanken på egen bok starkare och när Wester besökte en husvisning fick hon idén att skriva en bok om en ung kvinna som ärver ett gammalt hus. Boken Drömmar till salu, utgiven våren 2022, är Westers debutroman.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk