Det mörka tornet Ljudbok

4.3/5

Författare: Stephen King

ljudbok

Introduktion

Det mörka tornet är en fantasiserie skriven av Stephen King, berömd amerikansk författare. Man brukar säga att denna serie är Kings livsverk. Stephen har publicerat böcker i Det mörka tornet serien mellan 1982 och 2012.

Den utmärkta serien består av 8 böcker varav den sista skrevs lång tid efter den sjunde, avslutande boken. Händelserna i den åttonde delen äger rum mellan böckerna 4 och 5.

Kings serien har blivit så populär och älskad att den har till och med filmatiserats.
Filmens namn är The Dark Tower och hade sin biopremiär den 28 juli 2017.

Det mörka tornet ljudbok gratis är ett fantastiskt förslag för alla som gillar science fiction och äventyrsromaner.

Det mörka tornet: Handling

Det mörka tornet ljudbok gratis berättar en ovanlig historia om den sista medlem av Revolvermännen. Huvudkaraktären heter Roland. Hans livsmål är att hitta Det mörka tornet. Det är ett mystiskt ställe, en byggnad som kan vara kärnan av all existens, ett centrum för universums alla världar.

I själva början får vi inte särskild mycket information om Roland. Han är rätt mystisk för oss, lyssnare. Vi vet inte ens hur gammal han är. Äntligen tillsammans med efterföljande händelser får vi avslöja
Roland steg för steg. Man lär känna honom bättre, förstår hur han är som person och framför allt anledningen till hans resa. Författaren avslöjar ständigt flera detaljer om honom, hans liv och ursprung. Man börjar inse vad som orsakar att han är som han är.

På sin väg stöter han på många människor i nöd som han hjälper till enligt revolvermäns hederskodex. Ibland är han tvungen att fatta otroligt svåra beslut. Han måste välja vad som är viktigare för honom. Det mörka tornet eller hans väns liv.

Boken Det mörka tornet ljudbok gratis är utan tvekan ett stort mästerverk. Den är känd runt hela världen och man förstår på en gång varför. Dess stämning och Kings skrivstil gör den till en av världens toppklass fantasibokserie. Man får engagera sig i händelserna utan något problem. Karaktärerna är äkta, unika och man får identifiera sig med dem på direkten.

Det mörka tornet ljudbok av Stephen King är extremt polerad bokserie som har skrivits under nästan 30 år. Från alla vinklar visas det författarens konst. Historian håller sig ihop trots att det var så långt mellanrum mellan den första och sista boken.

Om författaren: Stephen King

Stephen King är utan tvekan en av de mest populära amerikanska författare. Han föddes den 21 september 1947 i Portland, USA. Hans favoritgenre är fantasiroman och Science fiktion, men hans talang verkar vara obegränsad.

Lista över böcker, noveller eller andra verk som han är författare till är imponerande. Hittills har han skrivit åtminstone 80 fullständiga böcker och ungefär 100 noveller.

Kings böcker filmatiseras väldigt ofta. Sedan 1979 över 50 filmer har producerats baserat på hans berättelser.

Det är inte något konstigt att hitta hans böcker på högsta platser av bästsäljarlistor runt om i världen. Han har fått extremt många priser och utmärkelser för sina verk, men framför allt för sin fantasiserie Det mörka tornet.