reklamlänk

Den tigande änkan Ljudbok

3.9/5

Författare: Sara Blædel

ljudbok

Introduktion

Den tigande änkan är den elfte fristående delen av Sara Blaedels bokserie om polisen Louise Rick. Den tigande änkan ljudbok beskriver hur Louise Rick återgår till sitt arbete efter en längre ledighet. Polisen på Fyn ber den mobila enheten P13, där Rick är chef, om hjälp med ett mord. En kvinna som äger ett pensionat i Tåsinge har blivit mördad och polisen står handfallna.

När polisen med Rick i spetsen går igenom kvinnans hem vänder utredningen fullständigt. Den tigande änkan ljudbok gratis läses upp av Jessica Liedberg. Ljudbokens längd är 12 timmar och 50 minuter. Boken är översatt av Jessica Hallén.

Den tigande änkan: Handling

Den danska deckardrottningens framgångsrika bokserie om polisen Louise Rick och journalisten Camilla Lind fortsätter i den fristående boken Den tigande änkan. Den tigande änkan ljudbok är den elfte delen i serien.

Den tigande änkan ljudbok gratis börjar när Rick återvänder till arbetet efter en längre ledighet. Rick är chef på P13, polisens nya mobila enhet. Snart behöver polisen på Fyn hjälp och P13 kallas in. Polisen berättar att de hittat en mördad kvinna i Tåsinge. Kvinnan ägde ett pensionat och bodde själv i en lägenhet på pensionatets övervåning. Polisen har inga ledtrådar och står handfallna.

Rick beordrar en grundlig undersökning av kvinnans lägenhet. Man hittar oväntade fynd i lägenheten och Rick har inget annat val än att kontakta eftersökavdelningen belägen i Köpenhamn och Erik Nordström som arbetar där. Rick och Nordström har ett gemensamt förflutet och de har inte haft kontakt sedan deras relation avslutade under en resa i Thailand.

Den tigande änkan ljudbok beskriver hur Rick ringer upp journalisten Camilla Lind för att rådfråga henne kring utredningen. Lind tycks inte vara särskilt intresserad av utredningen vilket förvånar Rick. Det är inte likt Lind att inte gå i gång av en mordutredning. Lind blir dock mer intresserad när hon hör historien om den unga mannen som dog på Tåsinge ungefär sex månader innan.

Lind lyckas få, genom sitt arbeta som journalist, mer insyn i händelsen. Hon får veta saker som Rick inte vet och som visar sig påverka alla inblandade. Både Lind och Rick blir sin vana trogen mycket engagerad i fallen och snart inser de att de satt sig själva mitt i en känslig och komplicerad situation och de bägge kvinnorna inser att de måste hjälpas åt.

Om författaren: Sara Blædel

Sara Blædel föddes år 1964 i Danmark. Hon är utbildad journalist och en välkänd och prisbelönt kriminalförfattare. Förutom kriminalböcker har Blædel även skrivit faktaböcker och haft ett eget förlag som gett ut just kriminalromaner. Hon debuterade som författare år 2004 med romanen Pulver som belönades med det danska debutantpriset som Kriminalakademin ger ut.

Blædel är en av Danmarks mest kända kriminalförfattare. Hennes verk har sålts i mer än 2,5 miljoner exemplar. Blædels bokserie om kriminalpolisen Louise Rick och journalisten Camilla Lind är en framgångsrik serie som sålts till nästan 40 länder. Bokserien består av 11 böcker. Blædel kallas Danmarks deckardrottning.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk