reklamlänk

Den hemliga våningen Ljudbok

4.1/5

Författare: Kelly Bowen

ljudbok

Introduktion

Den hemliga våningen är en historisk roman om starka kvinnor i svåra situationer av den amerikanska författaren Kelly Bowen. Den hemliga våningen ljudbok handlar om Lia som överraskande får höra att hon har ärvt en exklusiv lägenhet i Paris av sin mormor, en lägenhet Lia inte ens visste existerade. Väl framme i lägenheten i det mest exklusiva kvarteret i huvudstaden inser Lia att våningen stått orörd sedan mormodern lämnade den under andra världskriget.

Innehållet i lägenheten är mycket överraskande och Lia ger sig i väg på en spännande resa för att ta reda på vem hennes mormor egentligen var. Den hemliga våningen ljudbok gratis läses upp av Gunilla Leining. Ljudboken är 10 timmar och 33 minuter lång. Den svenska översättningen är gjord av Annika Sundberg.

Den hemliga våningen: Handling

Den hemliga våningen ljudbok får sin början i London år 2017. Där får Lia det överraskande beskedet att hennes nyligen avlidna mormor har testamenterat en våning i Paris åt Lia. Lia, som aldrig stått sin känslokalla mormor nära, visste inte att mormodern ägde en lägenhet i Paris.

Den hemliga våningen ljudbok gratis berättar hur Lia fortsätter att bli överraskad när hon reser till Paris. Våningen ligger på en mycket fashionabel plats och ingen har satt sin fot i lägenheten på över 70 år. Inne i våningen hittar Lia flera kända konstverk, designkläder och eleganta och värdefulla smycken. Lia vet inte vad hon ska tro.

Det mest överraskande, och chockerande, Lia finner i mormoderns lägenhet är nazipropaganda. Lia bestämmer sig för att söka upp Gabriel Seymour, en konstkännare, för att genom konstverkens ursprung kunna spåra sin mormor och få veta sanningen om henne och hennes liv.

Den hemliga våningen ljudbok fortsätter med mormoderns berättelse. Estelle lever i Paris som år 1942 ockuperas av nazister. Till en börjar är den förmögna Estelle inte berörd, eller brydd, av kriget men när hennes vänner blir bortförda inser även hon allvaret.

Utan att tveka bestämmer sig Estelle att göra allt som står i hennes makt för att rädda de hon älskar även om det utgör en stor risk för henne själv. Den unga Estelle har dock inte i den stunden någon aning om vad hennes handlingar har för konsekvenser. Konsekvenser som påverkar generationer efter henne.

Den hemliga våningen är en läsvärd historisk berättelse om två starka kvinnor. Berättelsen innehåller allt, spänning, spioneri och hemligheter samt mycket mod och mycket kärlek.

Om författaren: Kelly Bowen

Kelly Bowen föddes i Manitoba i Kanada. Som ung arbetade hon både som vildguide och på boskapsrancher både i Kanada och Australien. Hon är utbildad veterinär på universitet i Manitoba. Innan hon insåg att hon vill skriva historiska romaner arbetade hon som forskare. Hennes debutroman publicerades år 2014. Efter detta har hon skrivit många böcker om kvinnor i olika historiska miljöer.

Hon slog igenom stort med boken Den hemliga våningen år 2021. Boken är den första av hennes verk som översatts till svenska. Numera bor Bowen tillsammans med sin man och sina två söner i Winnipeg, Kanada.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk