reklamlänk

Den gränslöse Ljudbok

4.2/5

Författare: Jussi Adler-Olsen

ljudbok

Introduktion

Den gränslöse är den sjätte delen om Avdelning Q men kriminalinspektör Carl Mørck i spetsen av den framgångsrika och hyllade författaren Jussi Adler-Olsen från Danmark. Den gränslöse ljudbok är en spännande kriminalroman om besatthet, passion och galenskaper. Ett gammalt ouppklarat fall med en död ung kvinna som hittats hängande i ett träd får på grund av den bistre Mørck tragiska konsekvenser.

Den annars också skeptiska kriminalinspektören har svårt att få klarhet i fallet som leder till en sekt på Öland. Den gränslöse ljudbok gratis uppläses av Stefan Sauk. Ljudboken är 19 timmar och 31 minuter lång. Boken är översatt av Leif Jacobsen.

Den gränslöse: Handling

Den gränslöse ljudbok beskriver åter ett fall som hamnar på avdelningen för ouppklarade fall hos Köpenhamnspolisen, Avdelning Q. Berättelsen börjar med ett telefonsamtal som stör gruppens ledande kriminalinspektör Carl Mørck i hans sedvanliga tupplur.

När Mørck hör att det är en poliskollega som ber om hjälp med ett gammalt ouppklarat fall blir han genast avvisande. Telefonsamtalet blir kort men det tar inte länge förrän Mørck inser att hans avvisande haft katastrofala följder.

Den gränslöse ljudbok gratis beskriver hur Mørck och hans assistenter Assad, Rose och Gordon börjar undersöka det gamla fallet. Brottet utspelade sig för 17 år sedan i Bornholm. En ung och glad kvinna försvinner plötsligt från folkhögskolan. Efter en tid hittas hon död, hängande i ett träd ett par kilometer från skolan.

Mørck, som är mycket skeptiskt lagd, har svårt att greppa detta mystiska fall. Ju mera gruppen söker, desto mer mystiska ledtrådar hittar de. Deras efterforskningar leder dem till en sekt som dyrkar solen på Öland och till en farlig manipulativ person som syr de sina med järnvilja. En person som inte är rädd för att skydda sig själv eller de som står hen nära.

Den gränslöse ljudbok består egentligen av tre olika berättelser. En som utspelar sig i Bornholm, en I London och en på Öland. Som vanligt är boken spännande och historien är väl uppbyggd. För varje bok i serien lär man känna huvudpersonerna på Avdelning Q aningen bättre, Gordon är ett nytt men passande tillskott i gruppen. Som vanligt är också humorn i boken en av dess styrkor.

Om författaren: Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen är född i mitten av 1950-talet och uppvuxen i Danmark som familjens minsting och första son. Adler-Olsen har tre äldre systrar. Han studerade många olika ämnen och arbetade på många olika arbetsplatser innan han som vuxen började skriva böcker. Det var ett bra val, idag är han känd över hela världen speciellt på grund av sin bokserie Avdelning Q. Adler-Olsens debutbok heter Alfabetshuset. Boken publicerades år 1997.

Avdelning Q handlar om kriminalpolisen Carl Mørck som arbetar som ledande polis på avdelning Q i Köpenhamn. Avdelningens uppgift är att lösa gamla ouppklarade fall. Bokserien består av åtta böcker varav flera har blivit filmatiseringar.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk