reklamlänk

Den fjärde doktrinen Ljudbok

4.5/5

Författare: Denise Rudberg

ljudbok

Introduktion

Den fjärde doktrinen ljudbok är den fjärde delen av Denise Rudbergs bokserie Kontrahenterna. I den historiska bokserien får man följa tre modiga unga kvinnor som anlitats av Försvarsmakten under andra världskriget.  Den rafflande och intressanta bokserien baserar sig delvis på verkliga händelser och är en hyllning till de modiga kvinnor som satte sitt eget liv på spel för att skydda Sverige.

De skarpa och kunniga kvinnorna Iris, Elisabeth och Signe kämpar med sitt jobb som kodlösare samtidigt som de tampas med utmaningar i sina personliga liv. Den fjärde doktrinen ljudbok gratis uppläses av Marie Richardson. Ljudbokens längd är 8 timmar och 5 minuter lång.

Den fjärde doktrinen: Handling

Den fjärde doktrinen ljudbok handlar om tre modiga kvinnor med skarpa hjärnor son anställs av Försvarsmakten under andra världskriget för att skydda Sverige och försäkra att kriget inte bryter ut här. Bokserien är skriven av Denise Rudberg och baseras till en viss del på verkliga händelser. Rudberg berättade i sitt populära sommarprat från år 2021 att hon hittat inspirationen till de tre kvinnorna från kvinnorna i hennes egen släkt.

Den fjärde doktrinen ljudbok gratis beskriver att pressen mot hela Sverige och speciellt mot kodlösarna är stor. På adressen Karlaplan 4 jobbar Iris, Elisabeth och Signe hårt för att Sverige inte ska vara nästa land på anfallslistan. Goebbels pratar högt om neutral publicitet.

Det är inte bara på jobbet som det är press. Pressen av kriget syns även i kvinnornas personliga liv. Iris är inklämd mellan två sidor, som om hon satt i en rävsax. Hennes syster sympatiserar med nazisterna medan hennes sön har judiskt arv. Vad hände om någon visste vad hon sysslar med om dagarna?

Den fjärde doktrinen ljudbok berättar också om hur Elisabeths äktenskap inte riktigt blev som hon tänkt sig. Hon trodde sig vinna frihet genom att gifta sig men i stället blev det precis tvärtom. Signe hamnar i en oväntad situation när ett dödsfall inträffar. De förutsättningar som funnits på hennes familjegård ändras drastiskt och Signe finner sig själv fundera på att återvända, någonting hon inte trodde sig göra.

Denise Rudbergs bok är en hyllning till alla starka och orädda kvinnor som stred för andra och sig själva. Ett krig, tre kvinnor och en kolossal mängd koder. Denna bokserie bör man inte missa.

Om författaren: Denise Rudberg

Denise Rudberg föddes i Stockholm år 1971. Hon är en välkänd författare. I sin ungdom har hon studerat dramaturgi i New York och arbetat som värdinna på Riche i Stockholm. Hennes debutbok Väninnan utkom år 2000. Förutom romaner har Rudberg också skrivit ungdomsromaner.

Hennes böcker om Marienne Jidhoff samt bokserien Kontrahenterna har varit storsäljare och det är påkommande tv-serier som baseras på bägge serier. Marienne Jidhoff bokserien har sålts i 4 miljoner exemplar och innehåller elegant spänning när änkan i medelåldern löser brott som skett i den rika societeten. Den historiska bokserien Kontrahenterna berättar om de tre modiga unga kvinnorna som fungerade som kodlösare under andra världskriget.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk