reklamlänk

De bortglömda namnens bok Ljudbok

4.5/5

Författare: Kristin Harmel

ljudbok

Introduktion

De bortglömda namnens bok är ett riktigt mästerverk skriven av Kristin Harmel. Den utmärkta De bortglömda namnens bok ljudbok har blivit ett sådant stort fenomen att den har till och med blivit nominerat till Årets Bästa Historiska Roman enligt Goodreads Choice Awards 2021.

Uppläsaren i De bortglömda namnens bok ljudbok gratis är Gunilla Leining. De som lyssnar på ljudböcker regelbundet vet precis vilken som fint kvalite bär detta namn. Hon är med enkla ord en riktig stjärna i världen av ljudböcker.

Översättaren av De bortglömda namnens bok är Cecilia Falk som har gjort ett fenomenalt jobb. Den magiska översättningen blandad med Gunillas inläsning underhåller lyssnarna av De bortglömda namnens bok i flera, långa timmar.

De bortglömda namnens bok: Handling

De bortglömda namnens bok är starkt baserat på en sann historia av en ung kvinna som räddade hundratals liv av judiska barn. Med De bortglömda namnens bok ljudbok gratis tar oss Kristin Harmel på en sorglig resa tillbaka i tiden till året 1942 när hela världen var terroriserat av nazisterna under andra världskriget.

Just i De bortglömda namnens bok ljudbok tar oss Kristin till Paris. Vi får följa Eva Traube som var en ung, lycklig kvinna. Hon levde ett liv utan bekymmer och ingenting pekade på vad som kommer att hända snart. Helt plötsligt samlar ihop tyska trupper alla judar. Alla som blir fångade kommer att hamna i arbetsläger i Polen.

Lyckligtvis Eva och hennes mor klarar att fly, men tyvärr hennes far inte hade lika mycket lycka. Han förs bort till arbetslägren. De försöker att ta sig an det svåra uppdraget att fly från nazisterna till Switzerland. För att ta sig så nära gränsen som möjligt hamnar de i en liten stad i närheten av Switzerland.

Snart kommer det visa sig att Eva har en enastående talang att falsifiera dokumenten. Motståndsrörelsen upptäckte att hennes konstnärliga förmågan att förfalska ID sparar flera hundra liv. Det är många barn som tack vare hennes arbete kan korsa gränsen eller föras i säkerheten.

I De bortglömda namnens bok ljudbok får vi se hur hon tillsammans med en katolsk präst och en annan förfalskare Remy hittar ett sätt för att de falsifierade dokumenten ska innehålla barnens riktiga namn för att hjälpa dem att hitta sina familjen när hela kriget är över. Kodsystemet blir sparat i en av religiösa böcker, men tyvärr när tyskarna tar över staden försvinner den utan spår.

Om författaren: Kristin Harmel

Kristin Harmel är en amerikansk författare föddes den 4 maj 1979 i Massachusetts. Hon har varit att göra med skrivande sedan sina yngsta år. Som en bara 16 årig flicka hade hon fått sin första erfarenhet som sportreporter.

Hon har utvecklat sin konst i flera år för att släppa sin första stora bok år 2006, How to Sleep with a Movie Star. Den boken gjorde henne populär och påbörjade en rad fantastiska verk sådana som The Art of French Kissing, The Sweetness of Forgetting eller Skogen där stjärnorna slocknar.

Hennes enastående ider, flyt i texten och kvaliteten förklarar rätt och slätt varför är hennes böcker så populära. De som tycker om att lyssna på goda romaner ska utan tvekan få tag i De bortglömda namnens bok.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk