reklamlänk

Dansa min docka Ljudbok

4.1/5

Författare: Anna Jansson

ljudbok

Introduktion

Dansa min docka är en underbar deckare som på ett magiskt sätt skapar samband mellan det förflutna och nutiden. Författaren bakom verket är Anna Jonsson och Dansa min docka är den tredje boken i serien Bergslagens blå. Serien är beundrat av både vanliga lyssnare och kritiker.

Uppläsaren i Dansa min docka ljudbok gratis är Niklas Engdahl som har också uppläst de tidigare böckerna i serien. Hans röst passar perfekt till stämningen i Dansa min docka ljudbok gratis. Han gör att trots ljudboken är nästan 13 timmar lång är det svårt att märka hur snabbt tiden går.

Utan det minsta tvekan är Dansa min docka ljudbok som är värt att rekommendera. Oavsett om man brukar lyssna på deckare eller ej, denna bok kommer att engagera sina lyssnare på flera timmar.

Dansa min docka: Handling

Dansa min docka är en deckare som på ett unikt sätt blandar ihop det förflutna och nutiden. I boken finns det tre karaktärer som historien kretsar runt. Det är Mari Billbro, Eva Kulitz och kriminalinspektör Kristoffer Bark som arbetar vid Örebropolisen.

Huvudhandlingen i Dansa min docka ljudbok börjar med att vi får lära känna Mari Billbro. Det är en kvinna som levde på femtiotalet. Vi får steg för steg lära henne och hennes historia lite bättre. Snart visar det sig att kvinnan är skickad till sinnessjukhuset. Det är ett speciellt sjukhus för kvinnor med särskilda mentala problem. De flesta av patienter är asociala eller är sexuellt opålitliga.

När författaren börjar handlingen i nutiden ser vi att action snabbas på. Vi får lära känna Eva Kulitz, men ju mer får vi veta om henne desto snabbare blir hela omgivningen. Det visar sig att Eva blir hotad och hela historien verkar ha någon koppling till det förflutna.

Eva börjar gräva i historien av sin mormor, men det gör saken inte bättre. Det finns någon som inte tycker om att hon vill finna ut mer om Mari och kommer att försöka att förhindra det. På samma tid börjar kriminalinspektör Kristoffer Bark sin utredning där han ska försöka att förklara vem som egentligen hotade Eva. Fallet kommer snart att ha flera vändningar som ska göra att alla deras liv kommer att sättas i fara.

Det kommer upp flera frågor på samma tid som äntligen besvaras i Dansa min docka ljudbok. Vem som hotade Eva? Vad är det för något som Eva kan upptäcka? Varför är Evas och Kristoffers liv satt i fara? Vad som egentligen hände på sinnessjukhuset? Såklart svaren finns någonstans i Dansa min docka.

Om författaren: Anna Jansson

Anna Jansson är en före detta sjuksköterska och en av de mest kända svenska författare. Hon föddes den 13 februari 1958 i Visby och påbörjade sin författarkarriär år 2000 med boken Stum sitter guden. Mellan 2000 och 2021 publicerade hon imponerade antal av över 70. En stor del av böckerna är kortare barnböcker, men det finns också flera som krävde av henne mycket mer tid att skriva de färdigt.

Författarens genre är inte begränsad till en utan hon känner sig ganska flexibelt med deckare, barnböcker och romaner. Några av hennes viktigaste böcker är Drömmar ur snö, Främmande fågel, Svärmödrar utan gränser och såklart Dansa min docka. Tack vare det hårda arbetet hennes popularitet ständigt ökar. Hennes böcker från serien Bergslagens blå klättrar upp på bästsäljarlistor i Sverige.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk