Boktjuven Ljudbok

4.4/5

Författare: Markus Zusak

ljudbok

Introduktion

Boktjuven är en utmärk roman skriven av Markus Zusak. Det är en vacker, men otroligt sorglig historia på Andra världskrigets Tyskland. Berättelsen är otroligt lärorik och åsiktskapande, särskilt för yngre lyssnare. Författarens färgrika och engagerande beskrivningar gör att man kan nästan se handlingarna på egna ögon.

Den har blivit en enorm succé över hela världen. Zusaks Boktjuven ljudbok har fått goda recensioner från kritiker från alla håll. Boken har till och med blivit filmatiserad efter 8 år efter första publicering.

Boktjuven ljudbok gratis har nått första plats på New York Times bästsäljarlista två gånger samt vunnit ”Book Sense Book of the Year Awards 2007”. Utan tvekan är det en av de bästa romaner som avspeglar dåtidens Tyskland.

Boktjuven: Handling

Boktjuven med hjälp av en nioårig flicka Lisel Meminger och några andra karaktärer skildrar Andra världskriget i ögonen på ett barn. Boken är fullspäckad av metaforer och liknelser får man att fundera över livet.

I Boktjuven ljudbok gratis kan man stötta på massa färgrika och välskapade karaktärer som är unika och levande. Trots att huvudkaraktären i boken är Lisel, klarade författaren att spara tillräckligt utrymme för bikaraktärer som kan uttrycka sin mening lika väl.

Berättelsen börjar med inledning av Lisels bakgrund. Från första kapitel blir man slagen av en sorglig historia av hennes familj. Handlingarna ledde till att hon har fått ett nytt hem hos det excentriska paret Huberman. Då ser vi hur Lisel stjäl bok som lämnades bredvid hennes lillebrors grav.

Snart efter hon stal sin första bok, börjar hennes nya pappa lära Lisel att läsa. Tillsammans sitter de många timmar om dagen i källaren där hon börjar sin resa i värld av litteratur. Tyvärr familjen är för fattig för att köpa nya böcker för Lisel, så det ända sätt att få tag i de är att stjäla.

Enligt kritiker är Boktjuven ett litterärt fenomen. Det är en spännande historia som blandar ihop lycka och sorg på ett genomtänkt sätt. Man blir slagen av olika emotioner en efter andra och får följa Lisels uppväxt.

Författaren fångade det som var värst i krigen från ett barns perspektiv. Zusaks verk får man att tänka på sitt liv och förstå sig bättre på mänsklighet. Man kan lära sig att vara mer kritisk mot vissa idéer och skapa sin egen mening i varje situation.

Om författaren: Markus Zusak

Markus Zusak föddes den 23 juni 1975 i Sydney. Han är en australisk författare känd huvudsakligen från sitt världens runt kända bästsäljare, Boktjuven.

Författaren har fått internationell berömmelse efter publikation av Boktjuven. Boken har fått förstaplatser på olika bästsäljarlistor och sålts i över 16 miljoner exemplar.

Hittills har Zusak publicerat 6 böcker: Hundår, Fighting Spirit, Jokern, When Dogs Cry, Boktjuven och Ingenting mindre än ett mirakel.

För sina verk tilldelades han många pris varav några av de viktigaste är Margaret A. Edwards Award 2014, Children’s Book Council of Australia Book of the Year Award 2003 och National Jewish Book Award 2006.

Han är en av de största fenomen i litteraturvärlden.