Björndansen Ljudbok

3.9/5

Författare: Anders Roslund

ljudbok

Introduktion

Björndansen är en utmärkt kriminalroman skriven av författarparet Anders Roslund och Stefan Thunberg. Denna bok är resultatet av deras första samarbete, som förresten har blivit otroligt framgångsrik efteråt.

I Björndansen ljudbok gratis kan man hitta allt som förväntas av en spännande deckare. Den består av många plotvridningar, intressanta gåtor och engagerande, detaljerade beskrivningar på det som händer omkring.

Författarna har klarat att skriva Björndansen så att den håller lyssnaren i ovisshet hela vägen. Det som väcker fantasin särskilt mycket är att den bygger på verkliga händelser som står som bakgrund till fiktionen.

Det är svårt att hitta en bättre ljudbok att lyssna på om man gillar kriminalromaner. Med enkla ord Björndansen är ett spännande förslag.

Björndansen: Handling

Björndansen är en berättelse inspirerad av verkliga händelser. Bakgrunden till Björndansen ljudbok gratis är Militärligan, en sammanslutning av kriminella. Militärligan var specialister på grova rån och leddes av Carl Thunberg (då hette han Sumonja).

Man ska understryka här att Björndansen ljudbok inte är en dokumentär utan en roman.

Hela boken berättar om uppväxt av bröderna Thunberg. Författarna här bestämt sig att dela upp boken i avsnitt varav varje ska handla om en annan del av deras uppväxt. Det gör att lyssnare som inte hörde om dem tidigare eller inte vet särskilt mycket om Militärligan kan lära känna huvudkaraktärerna lite bättre under berättelsen.

Huvudhandlingen i Björndansen visas från Leo perspektiv.

I början får vi se hur deras ungdom såg ut. De växte i ett hem med en våldsam far. Han slår de inte, men lär dem tvivelaktiga värden om världen. Det är då man kan se första bild på bakgrund till deras framtidiga åtgärder. Deras mor tyckte inte om hur faren ville uppfostra barnen och hon lämnade honom, familjen splittras. Pojkarna valde att de ska bo med sin mor.

Ju längre i boken man gräver sig i desto bättre lär man känna bröderna. Senare får man en bild på vuxna män. Hittills har de levt enligt reglerna som deras far införde då de var unga. Det farliga är att de vill visa sig värdiga. De öppnade en byggfirma, men de vill ha något mer. Särskilt Leo vill bevisa att han kan göra något oförglömligt.

Då börjar det en del med Militärligan i bakgrunden. Händelser snabbar på och blir mer spännande med varje minut. Planeringar, stora pengar och en extremt engagerande historia gör Björndansen till en av bästa kriminalromaner man kan finna där ute.

Författarparet Anders Roslund och Stefan Thunberg har skrivit sin första kriminalroman 2014. Tre år senare har de publicerat fortsättning på den framgångsrika Björndansen.

Om författaren: Anders Roslund

Anders Roslund föddes den 1 januari 1961 i Jönköping. Han är en väldig uppskattad och belönad med massa priser författare och journalist. Hittills har han skrivit över 13 böcker och fått eller blivit nominerad till över 40 priser. Roslund är särskild bra känd av sina fantastiska romaner och en annan författarduon- Roslund & Hellström.

Stefan Thunberg (före detta John Boris Stefan Sumonja) föddes den 30 juni 1968. Thunberg är en svensk författare som specialiserar sig i manus. Många kända filmer och serien baseras på Thunbergs manus: Jägarna 2, Martin Beck, Hamilton eller Kurt Wallander.

Han blev populär internationellt tack vare succén av två böcker som han är medförfattare till: Björndansen och En bror att dö för.