Barn som bråkar Ljudbok

4.3/5

Författare: Tina Wiman & Bo Hejlskov Elvé

ljudbok

Introduktion

Barn som bråkar: Att hantera känslostarka barn i vardagen skriven av Bo Hejlskov Elvén och Tina Wiman är en föräldrar handbok.

Nästan alla vet hur svårt det är att uppfostra barn. Det känns ibland att det vet exakt vad de ska göra för att driva föräldrar till vansinne. I sådana fall är det svårt att komma ihåg hur man egentligen vill vara som förälder.

Denna bok kommer att underlätta detta redan svåra arbete. Barn som bråkar ljudbok gratis är relevant i alla relationer mellan föräldrar och barn. Man kan lära sig att slippa bråk eller åtminstone hantera de mycket klokare.

I Barn som bråkar ljudbok delar författarna med sina bästa råd gällande barnuppfostran. Lyssnaren får utmärkta tips på hur man löser konflikter med sina barn på ett bättre och ofta lärorik för barn sätt. Kort sagt, Barn som bråkar är ett måste för varje förälder.

Barn som bråkar: Handling

Barn som bråkar är i stort sätt en handbok för föräldrar. Författarna berättar om olika sett att hantera bråk, stress och alla sorts konflikter. Deras exemplar är tagna ur verkligheten som gör att man kan hitta sig själv i varje av beskrivna situationer.

Denna bok har mycket mer att erbjuda än bara lista över råd. Den gör att man börjar förstå vad föräldraskap betyder. Dess bildliga exemplar förklarar orsakerna till varje av beskrivna vardagliga familjesituationer och alternativt sätt att lösa problemet. Denna form av boken gör att man förställer sig hur man hade reagerat själv.

En av grundförutsättningarna är att det är vuxna som har makten. Enligt författarna är det vuxna som ansvarar för hur relationen ser ut. Ju snabbare man inser det, desto enklare ska livet ska bli. Men hur kommer det sig? Det är ju oftast känslan av maktlöshet man har när man bråkar med barn. Utan tvekan är det sant, men författarna visar oss hur världen, bråk och problem ser ut från barnperspektiv. Det är föräldrar som har makt på sin sida i slutändan.

Boken är full av tydliga exemplar, bildliga beskrivningar och enkla, goda råd. Varenda minut av lyssnandet gör att man stöttar på nästa ”aha-upplevelse”. Allt det gör Barn som bråkar ljudbok gratis till en av bästa handböcker för föräldrar. Man blir inte attackerad med ofattbar mängd av exemplar utan alla fakta är presenterade på ett enkelt, begripligt sätt.

Boken är uppdelad i 12 kapitel. Varje av dem tar upp en princip och analyserar den steg för steg. Alla metoder som författarna skriver om är väldigt praktiska. Man kan se på en gång att de är tagna ur deras erfarenhet. Inga påhittade fakta eller konstiga, ouppnåeliga råd utan ren kunskap är det som gör Barn som bråkar till en av perfekt föräldrar guide.

Om författaren: Tina Wiman & Bo Hejlskov Elvé

Bo Hejlskov Elvé är en svensk legitimerad psykolog och föreläsare. Han föddes den 27 november 1965. Bo är framförallt känd för sina psykologiböcker om barnuppfostran och sitt arbete med lågaffektiva psykologiska metoder.
Hittills har han skrivit fyra psykologiböcker för föräldrar; Problemskapande beteende vid utvecklingsmässiga funktionshinder, Utvecklingsrelaterade funktionsnedsättningar och psykisk sårbarhet: om annorlunda barn, Beteendeproblem i skolan och Barn som bråkar.

Tina Wiman beskriver sig själv som ingenjör, journalist, föreläsare och mamma. Hon hade kombinerat jobb som frilansjournalist med sitt ingenjörsjobb. När hon blev mamma själv, har hon skrivit sin första bok ”Våga älska? Om att bli förälder till ett för tidigt fött barn”.
Mer information om Tina, hennes erfarenhet och föreläsningar kan man hitta på hennes hemsida: http://www.tinaw.se/