reklamlänk

Bakom murarna Ljudbok

3.6/5

Författare: Janne Raninen

ljudbok

Introduktion

Bakom murarna: Skruvade historier från mina 23 år i fängelse skriven av Janne Raninen berättar om alla de starkaste minnen Janne har från fängelse. Denna beroendeframkallande ljudbok, Bakom murarna ljudbok gratis är ett riktigt mästerverk. Han är inte rädd för att dela av sig med sina drastiska minnen, allt det som han har gått igenom i fängelse samt vad som han lärde sig under tiden.

Boken är uppläst av Erik Bolin och översatt till svenska av Mattias Huss. Denna magiska blandning av översättaren och uppläsaren har gjort Bakom murarna till ett mästerverk som inte bara engagerar men förklarar vad det egentligen betyder en toppklass biografi.

Bakom murarna: Handling

Bakom murarna är en stark biografi av Janne Raninen som har suttit i fängelse i över tjugo år, både i Sverige och Finland. Han ansvarade för två mord och nu efter han har kommit ut bestämde han att dela av sig med de viktigaste minnen, upplevelser och tankar som han hade haft i flera år innan han var släppt fri.

Jannes Bakom murarna ljudbok gratis är ett viktigt verk inte bara för att det visar realitet av fångar i de nordiska fängelser utan också vad resocialisering egentligen betyder och hur den fungerar. Janne försöker skildra en realistisk bild av hans vardag, rutiner och allt det som ledde till att han har avtjänat sitt straff och kunde gå ut som en fri man.

Förutom de trista minnen och svåra saker nämner Janne också flera viktiga, positiva saker som påverkade att han försökte själv hårdare att vara än bättre människa. Såklart allt det berättar på ett väldigt direkt, ofta ordinärt sätt men det gör Bakom murarna ljudbok väldigt autentisk. Janne fångar det perfekta stämningen som inte är lätt att omvandla till skrift.

I Bakom murarna ljudbok bestämde Janne dela upp de berättelser i flera episoder. Man får lyssna på den delvis när man har tid eller sträcklyssna på hela boken då den är bara fem timmar lång. Det gör dock att Bakom murarna ljudbok är väldigt koncentrerat som i sin tur gör att man lyssnar på ljudboken fokuserat.

Vill du få veta hur vardagar ser ut i fängelse? Vad är det som fångarna gör för att göra sina dagar mer intressanta? Ljudboken Bakom murarna svara på dessa och flera frågor på ett detaljerat sätt.

Om författaren: Janne Raninen

Janne Raninen är en finsk mördare som har tillbringat över tjugo år i både svenska och finska fängelser för dubbelmord. I sina böcker och särskilt Bakom murarna: Skruvade historier från mina 23 år i fängelse förklarar han i detaljer vad han egentligen gjorde, hur hans beslut påverkade hans liv och vad som han hade gjort annorlunda.

Det man uppskattar med Janne är att han är helt ärligt i sina svar, beskrivningar och tankar. Man känner på direkten att allt han delar av med sig är inte någon påhittad historia utan bara fakta. De skruvade historier från fängelset bara gör man vill ha mer av minnen som de från Bakom murarna.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk