reklamlänk

Av skuggor märkt Ljudbok

3.8/5

Författare: Marianne Cedervall 

ljudbok

Introduktion

Ännu en gång har Marianne Cedervall levererat ett utmärkt lyssnande med målande beskrivningar av händelser och vackra miljön. Av skuggor märkt liksom hennes tidigare böcker är en otroligt behaglig roman. Man kan lätt känna att författaren ville fördjupa sig i ridnings ämne och att det ska ha en stark inverkan på berättelsen.

I Av skuggor märkt ljudbok kommer vi inte att hitta massa spännande och starka handlingar som håller man i spänning hela vägen ut, men det är just det som gör den till en särskild roman. Den riktas mot de lyssnare som förstår att livet ibland är tråkig eller lite deppig. Det är värt att ge Av skuggor märkt ljudbok en chans och se om Mariannes skrivstil passar just dig.

Av skuggor märkt: Handling

I Av skuggor märkt tar oss Marianne på en magisk resa genom Anki Karlssons livet. Vi får följa henne när hennes sjuke man går bort och hur hon hanterar hinder på sin vägg. Äntligen får vi bevittna hur hon försöker uppfylla en dröm från hennes ungdom.

Anki bestämmer sig att komma till sin ungdomsdröm, ridning. När hon börjar förstå att livet är för kort för att våga göra man egentligen vill, köper hon två vackra hästar och flyttar bort från Stockholm. Hon planerar att tillbringa sitt pensionärsliv på ett behagligt sätt i den vackra naturen i Mullvalds.

Tyvärr snart efter att hon anlände spricker bilden av idyllen. Kyrkan och altarduken vandaliseras av någon i området. Snart därefter hittar hon en förgiftad, främmande häst i sin stall. Allt det gör att Anki blir alltför förskräckt. Det är då hon försöker hitta den ansvariga tillsammans med kommissarien Tryggve.

Det intressanta i Av skuggor märkt ljudbok är att cliffhanger som byggs är helt oväntad. Tillsammans med huvudkaraktärerna försöker man avslöja vem eller vad som står bakom händelserna, men det som egentligen händer gör att man blir starkt förvånad till slut.

Romanen Av skuggor märkt kan rekommenderas för alla som gillar att glömma om den verkliga världen och få lyssna på en lätt ljudbok som inte är särskilt engagerande. Det betyder dock inte att Av skuggor märkt ljudbok gratis är ointressant. Tvärtom, romanen väcker massa känslor och de vackra, äkta beskrivningarna som Marianne förser lyssnaren är fantasiväckande. Utan tvekan är det ett perfekt förslag för alla som gillar att lyssna på lätta ljudböcker.

Om författaren: Marianne Cedervall

Marianne Cedervall föddes den 20 februari 1949. Hon är en svensk författare och före detta gymnasielärare i svenska och engelska, men har jobbat inom olika områden. En av de viktigare var hennest ställning som chef på Migrationsverkets asylmottagningar.

Författaren debuterade med sin första roman, Svinhugg vintern 2009. Sedan dess har hon släppt över 14 böcker mellan 2009 och 2021. De mest populära är utan tvekan Låt det som varit vila, Av skuggor märkt, Som daggen stilla kysst, När sista strofen klingat ut och Dö för vårt syndiga släkte.

Hon är väldigt aktiv på sin hemsida och sociala meier där hon svarar på mest populära frågor om sina böcker och mer: http://mariannecedervall.se/

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk