reklamlänk

Autisterna Ljudbok

4.5/5

Författare: Clara Törnvall

ljudbok

Introduktion

Autisterna är ett viktigt verk om kvinnor med högfungerande autism skriven av Clara Törnvall. I boken förklarar hon vad autism egentligen är, vilka former av autism får man ha och varför vissa av de kan nyttja ifrån autismen på sitt eget sätt.

Det man kan särskilt tycka om i Autisterna ljudbok gratis är att uppläsaren är själva författaren, Clara Törnvall. Tack vare hennes uppläsning får boken mycket äkthet och gör att man själv hellre lyssnar på den fantastiska Autisterna ljudbok gratis.

Vill du finna ut vad autismen egentligen är? Eller få några exemplar på kända människor som förvandlade sin sjukdom till nytta? Varför verkar vanliga människor inte riktigt förstå de som har autism? I Autisterna ljudbok svarar Clara på alla dessa frågor och ser till att lämna lyssnarna med massa intressanta och användbara metoder och råd gällande allt som har att göra med autism.

Autisterna: Handling

Autismen är en sjukdom som på ett sätt begränsar möjlighet av kommunikation med den sjuka människan. Det är dock inte något som helt och håller förstör livet av den sjuka. Clara Törnvall i sin Autisterna ljudbok ger flera exemplar på populära och mindre populära människor som klarar sig i livet helt perfekt.

Sådana stora personligheter som Emily Dickinson, Daryl Hannah, Alice i Underlandet, Simone Weil eller Greta Thunberg alla har en sak gemensamt. Alla de är högfungerande autisterna. Men vad betyder det egentligen? Denna fråga besvaras i Autisterna ljudbok där Clara ser till att förnärma autismen till lyssnarna.

Författaren bakom det fantastiska verket har klarat att skriva en ögonöppnande bok om autism som inte bara förklarar alla nödvändiga saker man ska veta om autism, men också ger flera olika exemplar på att det är en sjukdom som man kan leva med. Förutom det ifrågasätter hon sådana saker som normalitet eller avvikelse för att få svar på vad det egentligen betyder att vara normal.

Vissa delar av Autisterna är lite kontroversiella och väcker diskussion som Clara Törnvall inte är rädd för. Hon får fram en grupp människor som hittills har varit osynliga för hela samhället för att säga klart och högt att de är helt fantastiska. Det gör hon eftersom autisterna har i flera år varit hårt ignorerade.

Nu vill hon understryka att de inte bara kan, men faktiskt är en viktig del av samhället. Deras aktivitet ibland är osynlig på första ögonkast eller man inte inser att de egentligen är autisterna, men det gör Autisterna ljudbok själv mer lärorik och viktigt bok att lyssna till.

Om författaren: Clara Törnvall

Clara Susanna Törnvall föddes den 26 november 1976 i Stockholm. Hon har i flera år arbetat som kulturjournalist och dokumentärfilmare för att sedan bli programledare. Hennes aktivitet i media och kulturen kunde man märka genom hennes arbete för sådana stora aktörer som Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Fokus.

En av hennes viktigaste dokumentärfilmer är Konstsamlaren och katastrofen som handlar om Theodor Ahrenberg som sändes på Sveriges Television. År 2019 vid ålder 42 genomgick hon autismutredning som bekräftade att hon är en högfungerande autism.

Hennes sjukdom ledde till att hon skrev boken Autisterna: om kvinnor på spektrat. Autisterna ljudbok har snabbt fått stor uppmärksamhet i hela landet och ledde till flera ytterligare diagnoser. Nu har hon som sitt mål att väcka intresse om autism och sprida information om sjukdomen.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk