reklamlänk

Ärren vi bär Ljudbok

3.8/5

Författare: Caroline Engvall

ljudbok

Introduktion

Ärren vi bär är en spännande deckare skriven av Caroline Engvall. Det är första boken i serien om Ulrika Stenhammar och Lovisa Ling.

Själva boken berättar en sorglig historia av flickor. Som lyssnare får vi följa olika personer varav alla har någon koppling till pedofili. Boken handlar om ett aktuellt ämne. Det är ett fint förslag för alla som är intresserade av psykisk ohälsa, misshandel, övergrepp eller prostitution.

Redan från början märks det att författaren har djup kunskap och erfarenheter i ämnen som hon skriver om. Beskrivningarna av känslor och området i Ärren vi bär ljudbok är väldigt autentiska och karaktärernas uppför sig väldigt naturligt. Det gör att man sympatiserar med dem rätt från början.

Ärren vi bär: Handling

Ärren vi bär är en deckare som visar misshandel, prostitution och pedofili från ett helt annat perspektiv. Lyssnaren blir kastad i huvudhandlingen från själva början som gör att man kan lätt engagera sig i de pågående handlingar.

Huvudhandlingen i Ärren vi bär kretsar runt flickor som hittas döda i Stockholm området. I första anblick verkar det att det var självmorden, men det kommer fram att det är de inte. Stadenspolis Ulrika Stenhammar får i uppdrag att hitta den ansvariga.

På samma tid blir Lovisa Ling hotad för sina provocerande artiklar där hon anklagade flyktningar att vara ansvariga för våld mot kvinnor i staden. Snart därefter börjar Lovisa Ling och Ulrika Stenhammar samarbeta på utredningen. Så fort de kommer att få hitta några ledtrådar kommer Ulrika att förstå att Lovisa har några hemligheter som kan vara livsfarliga för de två.

Boken täcker en viktig och stark fråga. Det som författaren skriver om i Ärren vi bär är faktiskt en sak som måste tas hand om på riktigt av myndigheterna. Den är ibland brutal och stark, men framför allt ställer författaren stora och viktiga frågor som alla borde besvara själva. Historian som presenteras i Ärren vi bär ljudbok är med enkla ord meningsfull, berörande och ögonöppnande.

Lyssnandet är riktad mot äldre publikum eftersom vissa beskrivningar som tidigare sagt kan vara brutala ibland. Den visar hur rå verkligheten är och att hur viktigt det är att passa på sina nära och kära. Man kan önska att handlingarna från boken var bara en fiktion, men tyvärr är det inte så. Författaren klarar att väcka starka känslor hos lyssnare på många olika sätt som gör att Ärren vi bär ljudbok gratis är beroendeframkallande från första till sista minut.

Om författaren: Caroline Engvall

Caroline Engvall är en av de mest kända svenska författare i deckargenre. Hon föddes den 12 april 1978 i Stockholm. Innan hon började arbeta som författare var hon journalist vid Elfsborgs Läns Allehanda, Södermanlands Nyheter och Frida. Efter att hon började arbeta som frilansjournalist fick hon uppdrag från Metro och Aftonbladet.

Efter sin författardebut år 2008 har hon skrivit ytterligare fyra böcker varav tre var utgivna under Kalla Kulor förlag.

Hon är en typisk personalitet som gillar att ha många bollar i luften. På samma tid driver hon flera olika projekten inom författarskap, deltar i poddar och intressanta tv-dokumentärer.

För sina verk har hon fått många viktiga pris varav Årets modiga Mama är en av de viktigaste. I sina böcker är hon inte rädd för att täcka viktiga, kontroversiella ämnen. Allt hon gör är att för att göra andra människors liv bättre.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk