reklamlänk

1795 Ljudbok

3.8/5

Författare: Niklas Natt och Dag

ljudbok

Introduktion

Boken 1795 är den tredje och avslutande del på Bellman Noir trilogin. Författaren 1795 boken är Niklas Natt och Dag. Uppläsaren i boken är Martin Wallström. De föregående böckerna i trilogin är 1794 och 1793 publicerade respektive 2019 och 2017.

Martin Wallströms uppläsning av 1795 är ett riktigt mästerverk. Han verkar veta precis vilka som delar av 1795 ska understrykas och vilka som ska läsas igenom lite snabbare för att hålla takt. Uppläsaren gjorde ett riktigt bra jobb som gör 1795 till ett ännu bättre förslag för alla som gillar deckare.

Trots 1795 ljudbok gratis är över 14 timmar långa känns det inte uttråkande alls. Boken är fullspäckad med fina beskrivningar, snabb action och ett vackert språk som inte går att glömmas.

1795: Handling

Ännu en gång är Niklas Carl Bosson Natt och Dag tillbaka med den tredje och avslutande del av sin utmärk trilogi. Den sista boken i serien, 1795 ljudbok är ett riktigt mästerverk som visar båda hans kunskaper och skrivtalang på samma tid. När man lyssnar på 1795 ljudbok känns det som om man var där på plats tillsammans med huvudkaraktärerna.

Alla detaljerade beskrivningar som Niklas förser lyssnare med gör att det är väldigt enkelt att föreställa sig alla de pågående handlingar. Det i sin tur gör att trots boken är relativt lång jämfört med andra populära deckare, kan man inte ta sig ifrån lyssnandet till själva slut. Inte ofta får man stöta på lika underhållande och spännande deckare som den tredje delen av Niklas trilogi.

Författaren tar oss på en magisk resa bak i tid. Mängden av detaljer och dölja fakta gör att det är ett rent nöje att lyssna på ljudboken flera gånger om. Dessutom författarens kunskap om den 1700-talets Stockholm gör det själv mer beroendeframkallande. Man kan nästan känna doften av staden och alla de beskrivna handlingarna.

Man kan uppskatta särskilt mycket hur skicklig Niklas är på miljöbeskrivningar, persongalleri och språket. Det sämsta med hans verk är att när man har läst färdigt boken, kan man knappt hitta deckare med lika fantastisk kvalitet.

Det viktiga att komma ihåg innan man ska börja att lyssna på 1795 ljudbok gratis är att läsa eller lyssna på de föregående böckerna. Mängden fakta, beskrivningar och detaljer i varje bok skulle göra det svårt att hänga med huvudhandlingen om man inte visste vad som hände i 1793 och 1794.

Om författaren: Niklas Carl Bosson Natt och dag

Niklas Carl Bosson Natt och dag föddes den 3 oktober 1979 i Stockholm. Han är skribent och en av de mest kända svenska författare. Hans popularitet ökar ständigt trots att han debuterade bara 2017 med deckaren 1793.

Succe av hans debutroman var riktigt stor som försäkrade att det är värt att skriva trilogin färdigt. Två år efter sin debut publicerade Niklas den nästa boken i serien, 1794. Hela trilogin Bellman noir avslutades år 2021 med den utmärkta 1795 ljudbok.

Författarens unik stil, talang och språket gör att hans böcker är toppkvalite. Det bekräftas med massa viktiga pris som han har fått för sina verk. Bland annat tilldelades han Årets bästa svenska debut av Svenska Deckarakademin 2017 eller Stockholms stads hederspris i litteratur i maj 2020.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk